14. 12. 2013 Hôrky u Žiliny (SK)
Mikulášska cena 2013 - svorky
V Nitře nás oslovila Martina Mariščáková, jestli nechci přijet s Grandou na závod smeček do Žiliny. Domluvily jsme se s Katkou Sedláčkovo a v sobotu ráno vyrážely směr Horky u Žiliny s Grandou a Dorkou. Přejímka byla už ráno na osmou hodinu a po příjezdu všude řádně mrzlo. Na místě panovala velmi přátelská nálada, uvařili nám horký čaj a mezitím se psi proháněli na louce.

Přihlášeno bylo 9 smeček, posuzovala se smečka jako celek a běžel se pouze jeden běh.
Bylo velmi příjemné překvapení, že smečky vyhrála naše trojce: Manowar o´Modesty "Dorka", Arlin Lux Essenia, Grande Dame Mezi kamarády

1. místo z 9 svorek (smeček)

 

30. 11. 2013
Jela jsem s Grandou a Awikou do Babic za naší kamarádkou Akirou a jejími pánečky. Procházku nám okořenila Granda a její zajíc, kterého nám nadháněla přímo do cesty :-)

29. 11. 2013
Jeden den dovolené a jak ho jinak využít, než že jsem jela do Nitry na Sighthound Speciality Show :-)
Kačka od Katky Sedláčkové získala V1, CAC, Sight Winner, BOB, BIS4

23. 11. 2013
Schůze KCHN byla tentokrát v Brně, kde jsem mimo jiné převzala titul "Klubový šampion" pro Klashe.

16. 11. 2013
Přijela k nám na návštěvu Kačka se smečkou a byly jsme prozkoumat procházkovou trasu na Halenkovicích.

9. 11. 2013
Hon na lišku
 - Brno - coursingový závod
Počasí sice už nic moc, ráno pršelo, první běh se běhal ještě za deště a poslední běhy se končily téměř za tmy, ale velká účast se zvládla a poslední závody roku 2013 byly za námi.
Granda obě kola běžela velmi krásně a konečně se i zakousla bez čekání. Tak snad už je špatný zážitek za námi a bude už všechno jen a jen dobré :-)
Grande Dame Mezi kamarády - 2. místo 

3. 11. 2013
Mezinárodní výstava psů Praha
ALPHAVILLE Xalucha - třída štěňat - VN1
Alfíčkovi a Lence moc gratulujeme!

2. 11. 2013
Mezinárodní výstava psů v Praze. Byla to velká výprava :-) Na výstavu byla přihlášena Aylla a AC, ale jela s námi i Abba a Apu. Navstavě jsme měli velké setkání štěňátek. Dorazil Alfíček i Rosátko a musím konstatovat, že všichni tak moc vyrostli. Alfi a Ac měli výstavní premiéru, oba s krásnými posudky a do budoucna jim přeji jen samé úspěchy.

Ayllu Cerro de Pasco - V1, CAC, splnila podmínky pro udělení titulu ČESKÝ GRAND ŠAMPION
AC/DC Xalucha - VN1
ALPHAVILLE Xalucha - VN1

15. 10. 2013
V sekci Vrh "A" jsou nové fotky "Áček" ve čtyřech měsících

12. 10. 2013
Klub WDK pořádal pro své členy přednášku na téma Reprodukce psů - přednášející MVDr. Láznička
Musím konstatovat, že mě překvapila malá účast chovatelů, ale jinak se mi přednáška velmi líbila. Není to něco, co by člověk základem neznal, ale plno informací bylo nových neb minimálně upřesňujících.
Děkuji moc klubu WDK!

4.- 6. 10. 2013
Tullamore Cup 2013

Jako každý rok i letos jsme vyrazili na Tullamorku, tentokrát do Jedovnice a ve složení Já, Sára, Alex, Awika, Granda, Aylla a AC/DC. 
Musím poděkovat Kačce Sedláčkové, která ještě v pátek dopoledne dorazila pro sponzoring firky MERADOG, protože já bych to všechno v našem autě neodvezla.
V sobotu byla přihlášena Awika a Granda na výstavu. Posuzovala paní Marion Marpe (DE)

Awika ve třídě otevřené 4. místo

A very tall cream bitch, good head, dark eyes, ears a little bit flat, very steep in front, good topline, very good hindquarters, long tail, good movement from site, but narrow coming and going with a little bit over-knucked front legs.

Granda ve třídě speciální - 1. místo

Very sound cremy bitch, good head and expression, little bit flat ears, long neck, very good shoulder, deep chest, very good hindquarters, very good movement.

Zároveň jsem předvedla Marušce Dodíka (Diamond Matusalem), který získal ve své třídě druhé místo a nominaci o nejlepší zadní nohy a stejně tak maminka od Grandy Viva (E Viva Eržika Mezi kamarády), kterou jsem předvedla Janě a byla druhá ve své třídě a zároveň získala nominaci o nejlepší přední frontu.

Také jsme se účastnili různých soutěží:

  • AWIKA Atagon - Nejvyšší fena Tullamore Cup 2013 (92 cm)
  • GRANDE DAME Mezi kamarády + Manowar O´MODESTY - Nejlepší pár Tullamore Cup 2013
  • GRANDA byla v užším výběru pěti IW o nejkrásnějšího žíhaného vlkodava
  • AWIKA byla ve výběru posledních dvou IW o nejkrásnější oči
  • Alex - 3. místo v Junior handlingu s Dorotkou (Manowar O´Modesty)
  • GRANDA - 6. místo o největšího jedlíka

V neděli byl coursing, kde musím poděkovat firmě MERADOG za hlavní sponzoring!
Granda - 4. místo v kategorii Master (174 b.)

Ráda jsem po dlouhé době viděla plno přátela už se těšíme na další ročník. Také jsme se na Tullamorce potkali s naší Apuškou, která je součástí vlkodaví smečky Katky Sedláčkové :-)

Fotky:
http://xalucha.rajce.idnes.cz/Tullamore_Cup_2013_-_pa_so/
http://xalucha.rajce.idnes.cz/Tullamore_Cup_2013_-_ne_coursing/

 

23. 9. 2013
Máme za sebou očkování a AC má 9 kg.

 

20. - 22. 9. 2013
Tento víkend byl zcela cestovatelský. V pátek jsem s Aldou vyrazili do Prahy do chs Atagon, odkud pochází naše Awika. Celý večer byl v duchu povídání o psech :-) Ráno jsem vyrazila s Helenou na Konopiště, kde se konala klubová výstava WDK. Posuzoval francouzský rozhodčí Dr. Frédéric Maison. Počasí moc nepřálo a tak jsme několikrát zmokly. Helča vystavovala Carmen a já jela fotit. Ve třídě vítězů fen jsem měla čest vystavit Daru (Darkness Flintstone). Bohužel jsme tentokrát nezůstaly do konce, musela jsem vyzvednout u Heleny Alexe a vyrazit směr Liberec, kde nás čekala návštěva Alfiho v jeho novém domově.
V Liberci nás čekalo vřelé přivítání od rodiny Alfiho. Lenka napekla štrůdl a po chvilce byl Alex jak doma :-) Ležel na gauči a přivlastnil si všechny tyčinky. Alfíček nás nepoznal, teda alespoň v první chvilku, což byl důkaz, že se má teď moc dobře a jeho nová rodina mu maximálně vyhovuje. Poté, co si k němu do pelíšku vlezl Alex, jako by si vybavil jejich ležení v ohrádce :-) Alf je spokojený, má u sebe smečku v podobě Emičky a Lia a ti ho mají rádi stejně, jako panička a děti. Bohužel jsme museli po několika hodinách vyprávění, diskuze a rozdávání rad, vydat zase na cestu, ale moc ráda jsem všechny viděla.
Naše cesta pokračovala do Prosečného do chs Donairoso naší kamarádky Zuzky Donátové, kde mají štěňátka irského vlkodava. Alík a Betík jsou dva vlkodaví kluci, zvídaví a plní energie :-) Udělali jsme několik fotek, Alex si vyhrál s Májou, Zuzka nám upekla domácí chleba a na cestu nám nabalila ještě dvě ryby na oběd :-D
Museli jsme bohužel v neděli kolem 11 vyrazit na cestu domů, protože Alex měl odpoledne bubny.

 

15. 9. 2013
KCHN ČR připravil dvě zajímavé přednášky s veterinární tématikou. Na téma „Dědičná hluchota u psů" přednášel MVDr. Hanuš Velebný a „Dědičné oční vady" přednášet MVDr. Jiří Beránek.
Přednášky se konala v Praze a společnost an cestě i u stolu mi dělala Míša Kolaciová a Hana Kocmanová. Ráda jsme potkala Lenku s její čivavkou Kájou (velký mazel) a plno dalších známých tváří. Témata byla z hlediska chovatelství velmi poučná a v některých bodech až alarmující. Osobně jsem zvědavá, jestli se podaří prosadit, ale spoň estování pro účely hodnocení stavu plemene. Bohužel mnoho lidí nepřijelo a přitom to je pro naše plemeno dost podstatná informace. Neznalost se jako vždy projeví při hlasování na členské schůzi :-(

 

Všechna štěňátka jsou v nových domovech. Přejeme všem plno radosti, zdraví, společných chvil a jsme rádi, že zůstáváme s novými majitely v kontaktu! 

14. 9. 2013 - ODJEZD APU
Dneska nám odjela APOCALYPTICA. Byla u nás nejdéle, tak loučení s ní bylo hodně náročné, ale necestovala daleko, tak budeme vidět, jak roste.

   
Apu byla poslední holčička z vrhu "A", která odešla do nového domova a doma zůstala pouze AC.

8. 9. 2013
Vyrazila jsem na procházku s IW, kterou pořádala Makéta Stejskalová ve složení já, Granda, Aylla, AC a Apu. Pro holky byla asi dost náročná cesta, myslím tím ty malé :-) a neobešlo se to bez menších kolizí, ale pak už si vychutnaly vyházku na rozhlednu a plno pozornosti od dalších. Šly jsme jenom malý okruh, přece jenom jsou ještě mladinké a nemůžou se přepínat. Domů jsme přijely až večer, ale nádherně utahaní! 

7. 9. 2013 - ODJEZD ABBA
Abbuška nám odcestovala do Havířova. Holčička si zvykla velice dobře. Ve městě má už plno kamarádů. Pejskům se sice zatím docela vyhýbá, ale jakmile vidí děti, tak ty prostě miluje. Jsme rádi, že si zvykla tak velmi dobře.

26. 8. 2013 - ODJEZD DROBKA 
Drobeček, jak jsme doma říkali AVATAROVI odjel nejdál. V pondělí si pro Drobka (AVATAR KLASH Xalucha) přijela celá nová rodina z Ruska ze St. Peterburgu. Doma ho čeká holá kočka a plno lásky od mladé slečny Alexadry a rodičů. Zatím jsou na cestě a máme zprávy z cesty, že zatím vše zvládá dobře. Myslíme na všechny a přejeme jim šťastný návrat domů.

25. 8. 2013 - coursingový závod O zlatou podkovu (CACIL Slušovice). Přihlášená byla Granda, která obsadila druhé místo. 

18. 8. 2013 - ODJEZD ARA
V neděli přijela Jana s Víťou a Klashem (tatínkem štěňat). Vzali to rovnou z MVP v Bratislavě, kde Klash v sobotu získal ocenění V1, CAC, CACIB, BOB a v neděli V1, CAC, CACIB. Mě za sebou náročný víkend a drzá štěnda ho trochu vyváděla z míry :-), ale nakonec jsme zvládli i nějaké to foto. Odjezd znamenal loučení nejen s Klashem, ale také s Arem (ARAKAIN Xalucha), který bude u Víťovy rodiny a Klashovi často na očích.


17. 8. 2013 - ODJEZD ROSE
Z Ústí nad Labem k nám dorazila Lenka s Tomášem, kteří si přijeli pro Rose (AEROSMITH Xalucha). Povídání nebralo konce a  téma, jak jinak, štěně :-) Jsou to mladí sportovně založení lidé a Ros bude mít dostatek vybití, až vyroste :-D. Přejeme Vám všem třem spokojené a dlouhé soužití, hodně společných zážitků a plno radosti. Ros má i svou vlastní stránku na FB, tak ho neztratíme ani z očí ;-)

10. 8. 2013 -  ODJEZD ALFIHO
Dnes si přijela pro Alfiho (ALPHAVILLE Xalucha) jeho nová majitelka Lenka. Doma už má dva čínské chocholaté psy, pejska Lia a fenečku Emu, tak nebude Alfi sám na lumpárny :-) Odpoledne uteklo a přišlo loučení. Sice smutné, ale přitom radostné nad tím, jakou výbornou má Alfi paničku. Přejeme jim mnoho krásných chvil a plno společných zážitků.

 

 

 

 

 

 

5. 8. 2013
Dorazila nám výbavička pro štěda od kmotra vrhu firmy SOFA DOG WEAR, která obléká naše psy. Máme velkou radost, vše vypadá nádherně a bude jim moc slušet. Ještě jednou moc děkujeme!!!
    

Štěňátka chodí ven, baští granulky, honí se a okusují navzájem, spinkají většinou přituleni k sobě (naháčci) a rozhozeni ve výběhu (chlupáčci). Některé miminka jsou ještě volná, proto se neváhejte zeptat, pokud Vás cokoliv zajímá. Všichni mají tmavý pigment, nebude nutné je mazat krémem proti slunci.

4. 8. 2013 - Přijela na návštěvu Jana s Víťou a Věrka s Martinem. To bylo ruk na mazlení a ti naší čerti si to náramně užívali. Tatínek štěňat nedorazil, po náročném týdnu, kdy absolvoval kurz záchranařiny, odpočíval doma.
 

1. 8. 2013 - Dneska odpoledne jsem naložila všechny prcky a vyrazili směr Rudice u Uherského Brodu, kde bydlí Nikol Izáková se svými vipety a mimo jiné má i dvě kočičky zvyklé na psy. A to byl záměr návštěvy, aby se štěnda seznámila s kočičkama :-) Bylo to moc příjemné strávené odpoledne. Domů jsme odjížděli už za šera a vrátili se za tmy. Štěnda i panička značně unaveni, ale mise splněna :-D 

 

 

 

 

 

 

 

30. 7. 2013 - očkování a poslední odčervení. Vyzvednutí pasů a kontrola vrhu. Dali mi opět zabrat. Děti jsou na prázdninách, tak tentokrát bez pomocníků. Všichni jsou zdraví a už se těší na nové rodiny (šeptem: "nejvíc já ;-)") 

28. 7. 2013 - ozvala se nám přes FB paní Radana Bednaříková (chs Ebonira), jestli by se mohla přijet podívat na peruáni miminka. Rádi jsme ji u nás přivítali. Děkujeme za míčky a sušené masíčka pro štěnda. Sušený banán v kachním mase měl velký úspěch. 

26. 7. 2013 - dneska dostali prcci čipy PLANET ID mini. Zvládli to opět úplně v klidu a pohodě, na rozdíl od paničky, které už dělá problém přesouvat 7 štěňat :-) Po víkendu si půjdeme vyzvednout pasy.

24. 7. 2013 - dneska nám přijela návštěva z Brna, paní Kocmanová (chs Nort Brun). Dovezla mimiškům dárečky a všechny si pochovala. Potěšila nás slova chvály a odpoledne uteklo velmi rychle. Ještě jednou moc děkujeme. Článek paní Kocmanové, z návštěvy.

19.-21. 7. 2013 - máme opět socializační návštěvu, tentorkát z Prahy. Helena s Matýskem (chs Atagon) a Magda. Víkend velice rychle utekl a už se zase vraceli zpátky do Prahy. Děkujeme moc za dárky a pozornosti.

19. 7. 2013 - druhá návštěva veterináře, kde nás čekalo odčervení. Vím, že by stačilo koupit jen pastu, ale zároveň využíváme cestu na veterinu do Otrokovic, jako socializaci na auto. Všechny štěnda snášejí cestu dobře. Cestují vždy ve výstavní boudičce v kufru, který je oddělen pevnou přepážkou.

16.-17. 7. 2013 - přijela k nám Adélka a Anežkou a mazlení nebralo konce. Holky byly náramné opatrovnice a štěnda si užívaly pozornosti celé dny :-) Přijela k nám i návštšva z Hradiště - Benešovi se salukama. Byla to moc příjemná návštěva a nejvíce se všem líbil Ros :-)

13.-16. 7. 2013 - přijela k nám Zuzka s Májou, pomuchlat štěnda a v pondělí pak jela na zboží, jsme "stanice na trase" :-) V neděli nás bylo trochu více. Na mimiška se přijela podívat Jana Buchingerová (chs Mezi kamarády), Jana s Víťou (spolumajitelé Klashe) a Pavla s Kačkou. Štěnda dostaly plno dárků a pamsků a dárečků i pro budoucí majitele. Jana nám dovezla i štěněcí krmící misku, kterou dost značně využíváme :-)

8. 7. 2013 - zastavila se Šárka Odvárková s maminkou podívat se na miminka. Děkujeme Šárko za sladkou pozornost a návštěvu.

7. 7. 2013 - přijela mazlící návštěva. Věrka s Martinem, Adélkou a Davidem a nesměl chybět Henry s Tonym. Kluci pozorovali mimina s dostatečné vzdálenosti a spíše Henry pusinkoval Ayllu, jak je statečná matka :-D štěňátka se mazlila a tulila a střídavě si hráli a usínali někomu v náruči. Bylo to moc krásné odpoledne. My děkujeme za dárečky a návštěvu a těšíme se příště.

6. 7. 2013 - dneska jsem měla cestu do Lanškrouna, kde jsem fotila Speciální evropskou výstavu KCHN a tady je výsledek: http://xalucha.rajce.idnes.cz/Specil_European_Show_KCHN_Lanskroun_-_6._7._2013/

4. 7. 2013 - návštěva veterináře. Všechna štěňátka i mamina jsou zdraví. Máme za sebou další odčervení a cestování autem se nám líbí. Další kontrola bude v 6,5 týdnech.

29. 6. 2013 - dneska byl den úprav, stříhaly se a pilovaly drápky

 

a také máme kmotříčka :-)

Kmotrem vrhu se stala firma SOFA DOG WEAR,
u které dlouhodobě nakupujeme trika, pláštěnky, coursingové potřeby
a jiné oblečení pro naší smečku.

 

 

 

28. 6. 2013 - venku se oteplilo a tak jsme štěnda nabrali do košíku a poprvé jsme je na chvilku vzali na zahradu.

24. 6. 2013 - rozdrtila jsem granulky a zamíchala do štěněcího mlíka . Chtěla jsem vyzkoušet, jak se na to prcci budou tvářit. Bych nečekala, co nastane za tóčo. Nacpaly se do mističek, jako by to bylo úplně běžná strava a za chvilku jsme od kaše měli všechno. Celou bednu, štěnda, maminu - no chaos :-) Ale moc jim chutnalo.

19. 6. 2013 - první návštěva veteriny a první odčervení. Jak pupíků, tak i velkých holek a maminy. Aylla je v pořádku, děloha se ji pěkně zatahuje, bez teploty a štěnda se mají k světu. Nikdo nemá paspárky, žádný zálomek, vyvíjejí se přiměřeně věku :-) Máme radost!

8. 6. 2013 - Aylle a Klashovi se narodila štěňátka.

 

1. 6. 2013 - Speciální výstava chrtů v Náměšti
Byla jsem fotit a předvádět :-D
Foto: http://xalucha.rajce.idnes.cz/Sighthound_Specialty_Specialni_vystava_chrtu_-_1._6._2013_-_Namest_nad_Oslavou/

 

15.-16.,19.5.2013
World Dog Show 2013 Budapešť (Maďarsko)
Letos jsme byly s Janou vystavit Klashe ve třídě otevřené. V. FCi skupina byla ve čtvrtek a handling zvládla tentokrát Jana na výbornou. Moc jim to spolu šlo a Klash získal v konkurenci pěti psů krásné 3. místo.

Klash Sweety punk - open class - exc 3
Fotogalerie WDS: http://xalucha.rajce.idnes.cz/WDS_Budapest_2013_-_FCI_V./

V neděli 19.5. byla na řadě X. FCI a vyrazila jsem opět do Budapešti přes Modrou na Slovensku, odkud mi poskytly azyl Pavlína Polčičová a Ingrid Chalasová. Moc holky děkuji za dopravu, za společnost a za vše!
Fotogalerie IW:
feny - http://xalucha.rajce.idnes.cz/WDS_Budapest_2013_-_FCI_X._IW_bitches/
psi - http://xalucha.rajce.idnes.cz/WDS_Budapest_2013_-_FCI_X._IW_dogs/

 

13.5.2013
Aylla má dnes 4 roky. A k narozeninám si nadělila miminka, zatím jen v bříšku. Narodit by se měly 12.6.2013. Moc se na ně těšíme a naší holé holčičce přejeme plno let ve zdraví a naší společnosti.

12.5.2013
Dnes slaví F-kový vrh "Mezi kamarády" páté narozeniny. Naše Flavinka se již nedočkala, ale ostatním sourozencům přejeme krásné narozeniny, plno zdraví a dloubá léta!

10.-12. 5. 2013
První letošní pobyt v Bedřichově. Pořadí nám sice vyšlo pouze v pátek, pak už jen pršelo a pršelo. A tak přišlo na tradiční hry, jako Alias, Svět apod. Moc ráda jsem viděla všechny přátele, kteří dorazili. Aylla se, na nějakou dobu, byla naposledy podívat do Béďova, pak díky štěndům, budeme o letní pobyty ochuzeni :-( 

9. 5. 2013
Klash má dnes 2 roky. Vyrostl z něho krásný mladý pes, plný síly a vášní. Moc děkuji Adeline za to, že s námi odcestoval 3000 km a Janě s Víťou, za domov, který mu dali. Má dva kamarády Valdu a Nera (irské vlkodavy) a plno lásky všech.

6. 5. 2013
Dnes jsme jely s Ayllou na ultrazvuk. A máme obrovskou radost, neboť krytí se povedlo a očekáváme štěňátka, které se narodí v červnu. Tatínkem je Klash Sweety Punk. Oba rodiče mají vyšetření očí negativní a DNA profil.

4. 5. 2013
Už mějakou dobu toužím vyzkoušet s Grandou a Awikou dostihový ovál a v diskuzi jsem náhodou narazila na informaci, že je v Lednici na ovále trénink. V sobotu ráno jsme se vydaly do Lednice. Cesta byla trochu komplikovaná, ve Starém Městě a v Uherském Hradišti byla kvůli závodům motorek uzavírka, takže motanice o objíždění a do Lednice jsme dorazily s mírným zpožděním po desáté hodině. 

Holky to bude bavit. Granda neměla problém ani s jednou rovinkou, Awika nasadila taky krásné tempo, ale jak nemá ráda mužskou společnosta v cíli byla obsluha dráhy v podobě 3 mužů, v dostatečné vzdálenosti nasadila brzdu a smůla. U závodů by to sice mělo být v pohodě, neboť na dráze nikdo není, ale po prvním neúspěchu to nevzdáme :-) Co mě trochu mrzí, že komunika kolem dráhy zrovna dvakrát vlkodavy neuznává a místo, aby Vám někdo poradil, pomohl, tak rozlišují jen, že běží nebo neběží - zdržuje - nezdržuje. Občas by jim neuškodilo zavzpomínat si na své vlastní začátky. Děkuji moc Hance Valentové za vypuštění holek druhé rovinky, abych je mohla počkat v cíli. Nakonec to bylo moc pěkné dopoledne a i nějaká ta fotečka se podařila :-) 

28. 4. 2013
Klash Sweety Punk - Krajská výstava Dražovice, V1, vítěz třídy, krajský vítěz
Klash Sweety Punk - Regional Dog Show Dražovice, Excellent 1, Winner of class, Regional winner

27. 4. 2013
Tento víkend byl opět závodní v sobotu jsme se účastnili závodu Hanácký pohár, kde se nám bohužel tentokrát nedařilo a Granda v druhém kole dostala nedoběh :-( V neděli na Mistrovství Slovenska v Horkách u Žiliny vyběhala titul Mistr Slovenska 2013.

Hanácký pohár - http://xalucha.rajce.idnes.cz/Hanacky_pohar_Radslavice_-_chrti_27._4._2013/
Mistrovství Slovenska - http://xalucha.rajce.idnes.cz/Mistrovstvi_Slovenska_Zilina_28._4._2013/

 

13. 4. 2013

Mistrovství Čech 2013 - Ptýrov
Ve složení Jana, Klash, já a Granda jsme v pátek 12.4. vyrazili směr farma Ptýrov, kde se konalo Mistrovství Čech 2013, v sobotu pro chrty a v neděli pro nechrty. Granda v sootu vyběhala 5. místo a Klash v neděli 1. místo FCI V. a zároveň se stal Mistrem Čech 2013.

Chrti - http://xalucha.rajce.idnes.cz/Mistrovstvi_Cech_Ptyrov_-_chrti_13._4._2013/
Nechrti - http://xalucha.rajce.idnes.cz/Mistrovstvi_Cech_Ptyrov_-_nechrti_14._4._2013/

 

10. 4. 2013
Krytí proběhlo úspěšně. Za 25 dní uděláme vyšetření ultrazvukem, zda má Aylla v bříšku miminka. Teď nezbývá, než čekat.

 

28. 3. 2013
Tak příroda už zavolala :-) Aylluška hárá. Konečně jsme se dočkali a teď jen hlídáme, ať neprošvihnem správný termín ke krytí :-)

 

18. 3. 2013
​Aylla nás tentokrát velmi napíná a odsouvá svůj termín hárání. Pro jistotu jsem byla i na kontrole na veterině, ale vše dopadlo v pořádku, jsme zcela zdravé a čeká se jen na přírodu :-) 

 

16. 3. 2013
St. Patrick´s Day 2013 (Otradice)
Poprvé se nám poštěstilo a přihlásily jsme se na jubilejní pátý ročník Happeningu ke svátku Sv.Patrika pořádaného CKL. Přihlásila jsem Grandu. Awika sice byla s námi, ale jen jako divák a na konci nastoupila do soutěže skupin, kterou skupina Vlkodavky Hanénky vyhrála. Posuzoval Ian Finney (IRL), šlo to sice dost pomalu, byl důsledný, ale společnost u kruhu byla taky výborná, tak jsme si nakonec celý den krásně užily. Sárka vystavovala v soutěži Dítě a pes a zároveň předváděla Grandu i Awiku v soutěži skupin. Musím ji moc pochválit a má slíbené, že na Tullamorce a příští rok na Patrikovi si Grandu předvede sama ve třídě otevřené.
Potkali jsme hodně známých a musím poděkovat i NordCoursing klubu, že jsme si mohly zaběhat coursing! Bohužel to stihla jen Awika, jak skončila Granda, byla už tma.

Fotky: http://xalucha.rajce.idnes.cz/St._Patrick_s_Day_-_Otradice_16._3._2013/

 

10. 3. 2013
CACIL coursing Schrick (Rakousko)
Letos bylo přihlášeno 12 vlkodavů, přijelo 11 a po prvním kole byla Granda třetí se 170 body (ztráta 2 body na první pořadí). Bohužel těsně před druhým kolem začala kulhat, pravděpodobně došlo k špatnému skoku při venčení nebo natažení, protože po příjezdu domů už opět skáče jak srnka :-) Bylo to jen něco momentálního, každopádně do druhého kola jsme nenastoupily a tím pro nás závod končil.

Fotky z coursingu: http://xalucha.rajce.idnes.cz/CACIL_Schrick_A_-_coursing_10._3._2013/

 

 

 

 

 

 

24. 2. 2013
MVP Nitra
Klash Swety Punk - tř. otevřená - V1, CAC
Klash tím splnil podmínky pro udělení titulu Slovenský šampion krásy.

 

17. 2. 2013
jako každý měsíc i v únoru jsme se sešli s nadšenci na Poděbradech u Olomouce. Účast tentokrát nebyla tak velká a všude plno vody, ale psi byli nadšení a procházka jim přišla vhod.

 

10. 2. 2013
Trénink coursingu v Radslavicích. Bohužel byla šílená zima a jelikož jsme měla obě holky, tak ani velice žádné fotky nejsou :-( škoda. Granda v prvním běhu ještě váhala se zakousnutím, ale v druhém kole už střapec drtila, tak snad už jsou obavy od poslední špatné zkušenosti pryč a bude vše OK. Awika běžela v páru s Grandou a tentokrát pěkně spolupracovala a panička ji nechyběla, příště zkusíme běžet s cizím psem.

 

2. - 3. 2. 2013
DUOCACIB Brno
Klash Sweety Punk - 2. 2. 2013 - mezitřída - V1, CAC
Klash Sweety Punk - 3. 2. 2013 - mezitřída - V1, CAC, Res.CACIB

  
Oba dny byli peruáni až poslední plemeno v kruhu, proto jsem stihla i kompletní fotodokumentaci u kruhu IW.

Komplet fotky:
sobota - http://xalucha.rajce.idnes.cz/Duocacib_Brno_-_2.2._2013_IW/
neděle - http://xalucha.rajce.idnes.cz/Duocacib_Brno_-_3._2._2013/

 

26. 1. 2013
Winter Show Trenčín na Slovensku. Letos jel pouze Klash. V mezitřídě V1, CAC, Res.CACIB. Výstava, jako vždy, totální tlačenice a dost velká zima. Ale tentrokrát byli peruáni hned na začátku, tak jsem dorazila i velmi brzo domů :-)

 

11.-12. 1. 2013
Závody coursingu NordCup Sněžník na který jsem vyrazila s Grandou. Díky technickému problému se běželo jen jedno kolo a v tom si Granda zrovna dobře nevedla, takže tentokrát - 3. místo


 

6. 1. 2013

Dnes jsme se jely podívat ze Sárkou na Hanáckou výstavu do Brna. Poprvé jsem nikoho nevystavovala, tak byl čas na focení. Společnost nám dělala Awika, která si výstavu poprvé užila taky jinak - jako divák. Za azyl děkuji Pavlíně a Helči. Všechny jsem velmi ráda viděla.

 

Novinky z roku 2012 přesunuty do podsekce 2012.