Konec roku jsme trávili s přáteli v Brně, což se líbilo i našim čtyřnohým miláčkům - každý den výlet a procházky :-)

 

15. 12. 2012
Bonitace Klash Praha -> CHOVNÝ!

Letos probíhala poslední bonitace v Praze. Jelikož nám předešlé dvě bonitace časově nevyšly, přihlásila jsem Klashe až nyní.
Máme radost z posudku. Paní rozhodčí Brotánková byla velmi milá a Klash se jí líbil. Výsledek bonitace je zapsán na stránce u Klashe.
Zároveň jsme navštívili chs Atagon, odkud pochází naše Awika.

3. 12. 2012
Jelikož se chystáme na krytí Aylly s Klashem, nechali jsme udělat odběr krve pro DNA profil.

1.-2. 12. 2012
Mezinárodní výstava psů v Nitře (DUOCACIB)
Na tuto výstavu jsem jela pouze s Klashem. Oba dny měl krásný posudek s výsledkem V1, CAC, res. CACIB
Stihla jsem i nafotit feny u vlkodavů

24. 11. 2012
Dneska jsem s Míšou Kolaciovou a Hankou Kocmanovou vyrazila na členskou schůzi klubu chovatelů naháčů do Prahy a na zpáteční cestě jsme měly zastávku v chs Cederikon, kde právě mají štěňátka peruánského naháče velkého. 

18. 11. 2012
Procházka Zlín
Eva Rajnochová ze Zlína uspořádala procházku Průmyslová zóna - farma na Jurém - Průmyslová zóna. Tentokrát jsem vzala sebou i děti a sama nevím, koho jsem musela hlídat více :-) V lese jsme narazili na skupinu divočáků, před kterými mám velký respekt a hlavně strach o psy. Jsou ve skupině nebezpeční a přenášejí smrtelný virus pro psy :-( Na Jurém Eva domluvila svačinua  tak teplý čaj a chleba ze sádlem byla super tečka!

17. 11. 2012
Procházka Babice

Ve vedlejší vsi mají mladou fenečku IW a tak jsme dnes vyrazili všichni na procházku okolím Babic. Holkám se to moc líbilo a věřím, že to nebude poslední procházka :-)

11. 11. 2012
Procházka Bunč - Brdo

Ráno mi přišla smska od Edity a Lidušky, že bude procházka na Brdo. Těsně před odjezdem jsem zjistila defekt, pak byť u nás svítilo sluníčko, po příjezdu na Bunč fučelo jak na větrné hůrce, ale i tak to byla moc pěkná procházka. Domů jsem dorazila unavená, ale spokojená a věřím, že holky taky :-)

10. 11. 2012
Závod coursingu HON NA LIŠKU na Kozlově. Byl to náš první závod. Na první běh nám počítač vylosoval Madlu (Madelain Paluduz) :-) a druhé kolo už se běhá podle pořadí prvního kola. Granda skončila s šesti vlkodavů na 3. místě. Máme velkou radost a přejeme ji, ať ji běhání stále baví stejně.

  

Před touto akci jsem si koupila nový objektiv a musím říct, že jsem velmi ráda. První testy proběhly na coursingu na Kozlově.
Fotky: http://spytak.rajce.idnes.cz/Hon_na_lisku_-_Kozlov_-_10.11.2012/

8. 11. 2012
Wikuška má 2 roky.

Je to až neskutečné, jak to rychle uteklo. Awika už má dva roky. Ještě nedávno to bylo malé štěňátko :-) Dostala dortík a náležitě si to užila.

4. 11. 2012
Licence Radslavice

Granda si doběhla licenci - sólo běh a Klash si doběhal licenci v páru s Diegem od Míši Kolaciové.
Odpoledne jsem ještě zvládla procházku na Poděbradech.

30.10.2012

27. 10. 2012
Klubový coursing WDK - II. kolo (Brno - Medlánky)

ráno jsem se všema holkama vyrazila do brna na letiště Medlánky. Počasí bylo velmi ošklivé, ale to nevzalo nic na náladě všech lidí, kteří dorazily. Byl to nakonec velmi krásný den a v restauraci výborně vaří. Granda zde vyběhala dvě kola párových běhů do licence a ještě měla i krásné umístění. Awika je prostě závisláček ještě an paničce, ale čím dám více se to lepší a Aylla modelka - té prostě počasí moc nevyhovovalo :-) Klash si splnil licenci na sólo běh a bude z něho velký závodník. Coursing ho náramně baví.

13. 10. 2012
Klubová výstava České Budějovice

Ayllu Cerro de Pasco - třída šampionů - V1, CAC

30. 9. 2012
Národní výstava psů Brno

Klash Sweety Punk - poprvé v mezitřídě - V1, CAC
Ayllu Cerro de pasco - třída šampionů - V1, CAC, CAC ČMKU, NV

28. 9. 2012
V pátek máme státní svátek a tak se jelo, kam jinam, než do Béďova. V neděli nás pak čeká národní výstava psů v Brně s Ayllou a Klashem

22. 9. 2012
Závod coursingu MSC klubu v Březolupech. Přihlášená byla Aylla a Granda. Granda získala 3. místo v kategorii Amatér

14.- 16. 9. 2012
Tullamore Cup 2012
Již druhým rokem jsme se účastnili super víkendu v Dolcích u Trutnova. Páteční párty, sobotní výstava, nedělní coursing a vyhlášení. Jako vždy náročný víkend,a le moc fajn a hlavně když se sejdou prima lidi, je to vždy super. Velké množství vlkodavů z několika zemí, zahraniční rozhodčí a pár údajů jsem si dovolila převzít s oficiálního webu :-)

Program 
Pá 14. 9. 2012:
úprava psů, odběry vzorků krve pro výzkum osteosarkomu, DCM a PSS, odběr vzorků srsti pro výzkum v Polsku, měření pro sobotní soutěže, večer "Really Irish Party"

Sobota 15. 9. 2012:
výstava Tullamore Cup, rozhodčí: paní Pamela Sumner, chs. Ballyphelan, Anglie, večer přednáška paní rozhodčí

Něděle 16. 9. 2012:
coursing Tullamore Cup (rozhodčí V. Vojtek), vyhlášení a ocenění vítězů

Na Tullamorku se sjedou účastníci z celé České republiky, tradičně také ze Slovenska (10), Německa (6) a Polska (4) a letos přivítáme i přátele až z dalekého Ruska (10)! 

Přihlášení psi reprezentují 23 českých chovatelských stanic a 17 zahraničních, z českých má početně nejvyšší zastoupení chs. Really Irish se 12 odchovy, chs. Paluduz s 10 odchovy a chs. Moonvillage se 6 odchovy, ze zahraničí pak dorazí 10 zástupců chs. iz Volshebnogo lesa, 3 z chs. Matusalem.

Awika se i letos stala nejvyšší fenou. Granda i Wiky se účastnily výstavy s krásnými posudky, budou v sekci Výstavy a v neděli všechny 3 absolvovaly závod coursingu. Kde nás velmi překvapila Granda s 1. místem v kategorii Talent.

9. 9. 2012
Jana přihlásila Klashe na výstavu a dokonce si ho sama vystavovala. Ona se to holka ještě naučí a bude jezdit :-)) Čím častěji, tím menší bude nervozita :-) a udělali mi náramnou radost.
Krajská výstava psů Brno - Klash Sweety Punk - V1, Vítěz třídy, Krajský vítěz, 1. místo FCI V.

8. 9. 2012
Kristýna Bidařová (chs Od Jedíka) organizovala setkání majitelů a přátel peruánských naháčů v Neznašově. Byl domluvený dopolední coursing a odpoledne plné kecání, socializace, her a agility :-) Ráno jsme vyrazili z Brna od Věrky ve složení Věrka, paní Kocmanová, já a naši pesani. Ne všichni, neb by jsme se do auta nenaskládali, ale i tak nás tam bylo plno.
Počasí vyšlo na jedničku. Setkání bylo moc fajn, velké díky Kristýně za uspořádání, Věrce za odvoz a Grandě s Ayllou, že byly tak hodné :-)

30. - 31. 8. 2012
Poslední týden prázdnin a naše ženská část rodin si udělal ještě výlet. Tentokrát do čech, do kempu Veselý Habr, kde se konalo týdenní setkání pořádané NF IW. Po dlouhé době jsme se opět viděli s plno známými, nakoupili se trička, samolepky a dekorace s příspěvkemdo Nadačního fondu IW. Viděli jsme vystoupení keltské skupiny, Sárka se účastnila s Awikou výstavy a já s Grandou, Aylla nám vše kontrolovala. Druhý den večer však začalo dost pršet a tak jsme to nakonec vzdaly a ráno zas vyrazily k domovu. 

12.- 19. 8. 2012
Třetí týden v srpnu patřil setkání majitelů IW v Bedřichově. Letos bylo dost problémů s dovolenýma a tak jsme se  v plném počtu viděli až koncem týdne. počasí přálo. Děti byly nadšené s lanovky v lese, upravil se zase velký kus pozemku dole za smrčky a trampolína byla taky dost akční. Psi se vyběhali až až a my si řádně odpočinuli. letos sice žádné houby, ale není každý rok posvícení :-)

10. 8. 2012
Trénink coursingu v Otrokovicích s Bárou. Awika potřebuje ještě více přestřihnout pupeční šňůru nebo zmenšit poloměr vzdálenosti tratě od paničky :-)

5. 8. 2012
Poprvé se nám poštěstilo a vydala jsem se s Awikou a Grandou na procházku do Poděbrat, kterou pořádá skupina pod názvem "Vlkodavka Hanénka". Sešlo se nás hodně a fotky jsou naprosto parádní a díky za ně Lidce od puntíkatých holek :-)

25. 7. 2012
Slovo dalo slovo a během několika pár minut byla domluvená zahraniční cesta spojená s výstavou. Několik desítek dnů dozadu a kdo by to čekal. Nakonec jsme vyrazili v sestavě. Jana s Klashem, já s Ayllou a Pavlína (chs Casidy ray) s Brave a Easy. A kam že jsme to vyrazili? Na čtyř noční psí show do Splitu (http://www.4summershows.com/).

26. 7. 2012 - NDS Split (Hiroshi Kamisato)
Klash Sweety Punk - V1, CAJC, JBOB, BOB
Ayllu Cerro de Pasco - V1, CAC, BOB

27. 7. 2012 - IDS Split (Hans V.D.Berg)
Klash Sweety Punk - V1, CAJC, JBOB, BOB
Ayllu Cerro de Pasco - V1, CAC, CACIB, BOB

28. 7. 2012 - NDS Split  (Cathy Delmar)
Klash Sweety Punk - V1, CAJC, JBOB, BOB
Ayllu Cerro de Pasco - V1, CAC, BOB

29. 7. 2012 - IDS Split (Sean Delmar)
Klash Sweety Punk - V1, CAJC, JBOB, BOB
Ayllu Cerro de Pasco - V1, CAC, CACIB, BOB

Tímto krásným výsledkem splnil Klash podmínky pro udělení titulu Chorvatský junior šampion a Aylla Chorvatský šampion.
Užili jsme si i moře. Klash překvapil, že ani slaná voda mu nevadí. Výstavy se konaly vždy večer od 18 hodin a končily pro nás až daleko po půlnoci :-) Byla to náročná akce, ale nezapomenutelná a výstavy v Chorvatsku se zařadily mezi mé nejlépe trávene vedle výstav v Maďarsku ;-)

5.- 8. 7. 2012
Čeká nás nádherný víkend v Bulharech u Alenky a Aleše a od soboty pak s Janou v Bedřichově. Kluci mají v plánu rybařit a my s Janou Schildovou si užívat psů a focení :-)
A jak to dopadlo? Plno cyklistů, velmi teplé teploty a kvanta komárů :-)) a jiného bodavého hmyzu. Kluci sice byli opravdu celou dobu na rybách, nic nechytili a pěkně se spálili :-) My s Janou jsme vždy stihli brzo ráno vyvenčit a pak už jsme se jen schovávali před sluníčkem. Večer za námi chodila Alenka a Aleš a den jsme končili grilováním. bylo to moc fajn,a le s pesanama jen v zimě :-))

23. 6. 2012
Tuto sobotu jsme nahlášení na klubový coursing klubu chovatelů naháčů (KCHN). Klash zatím nesplňuje věk pro závody, tak byl nahlášen jen na trénink. Věrka nemohla jet, tak jsme na víkend nafasovaly s Janou i Henryho :-) Počasí nádherné, trávník měl parkovou úpravu a přes prvotní paniku, že jsme nezaznamenaly asi přesun místa závodu, neboť kromě nás tam ve stanovený čas nikdo nebyl, bylo vše super. Po chvíli se ale začali všichni sjíždět. Aylla získala první místo ve fenách - amatérech. Za super fotky děkuji Monice Sógelové a Janči Schildové. Díky holky

22. 6. 2012
Jelikož vede naše cesta přes Brno a je nejvyšší čas nechat vyšetřit oči u Klashe a Aylly. Objednala jsem nás na pátek do brna k paní doktorce Trnkové na oftalmologické vyšetření.

Klash i Aylla jsou prostí klinických příznaků typických pro dědičné oční onemocnění!

12. 6. 2012
Dneska se za námi stavila Jana Buchi, která byla kousek od nás na technické s jejím autem. Chvilka na kávu a pokecání, holky byly celé šťastné, že jí vidí a už zase odjížděla domů do Úval.

8. - 10. 6. 2012
Víkend začal přesunem do Bedřichova. Po cestě jsem vyzvedla Janu s Klashem, Valdou a Nerem a do Bedřichova dorazli docela pozdě za vydatného deště. Na místě už byla Jana s barbuchama a přijela Katarína s Petrom a Gringem - bráškou od Grandy. Večer rychle utekl povídáním a příhodami a už se šlo na kutě. Ráno byl naplánovaný odjezd do Náměšti, kde byla klubová výstava WDK. Posuzovat přijela Mary McBryde. Příjezd byl do prudkého deště. První do kruhu z naší partie šla Jana s Nerem a druhé místo byl nádherný úspěch. Byla to zároveň pro Nera výstavní premiéra. Pak už šla na řadu Granda a byli jsme velmi šťastní, že se v takové konkurenci 16 mladých fen umístila na 4 místě. Awika nám stále dospívá a na svou výšku je stále dost hubená, i tak známka D (dobrá) byla potěšující a naposledy do třídy otevřené jsem vzala Vivu - maminku od Grandy. Vivě je 5 let a i početné konkurenci se předvedla velmi nádherně. Známka V (výborná) v konkurenci 16 fen, kde pouze 7 fen získalo známku výbornou. Počasí sice bylo velmi deštivé a proměnlivé, ale přesto to byl nádherný den. Za velmi pěkné posudky děkujeme paní rozhodčí a našim miláčkům za krásné předvedení. Zbytek víkendu jsme prožili v Bedřichově, kde za námi přijela i Věrka na otočku s Henrym.


2. 6. 2012
Dnes se konala Krajská výstava ve Zlíně, kam jsem přihlásila jak Awiku, tak i Ayllu, protože Alex chtěl jít do soutěže Dítě a pes. Společnost nám dělala Martina s přítelem a jejich vlkodavkou.
Awika získala známku VD (velmi dobrou) a Ayllu - V1, Krajský vítěz

19. 5. 2012
Ráno jsme vyrazili s předstihem. V hale ráno nikdo nebyl a tak jsme si vybrali místo pro nás vyhovující. Čím více se plnila hala a okolí kruhů, tím jsem byla nervóznější. Až na místě jsem zjistila, že se někdo přehlásil, takže nás ve třídě šampionu není 6, ale 3. První se vystavoval Klash a byla to vůbec první třída toho dne. Posuzování bylo docela chaotické a nečekané, takže než se všichni vzpamatovali ze způsobu posouzení, bylo rozhodnuto.

Klash Sweety Punk - junior class (grande)
3 EXC

S Ayllou jsem nastupovala do kruhu již o poznání klidnější, však i účast se cení :-) Jaké bylo naše milé překvapení, když Ayllu zabodovala a ve své třídě vyhrála. Po posouzení zbývajících tříd fen jsme opět nastoupili o titul CACIB a opět pan rozhodčí vybral Ayllu a tím se stala i Světovou vítězkou 2012!!


Ayllu Cerro de Pasco (medio)
1 EXC, CAC, CACIB, WORLD WINER 2012

18. 5. 2012
jsme vyrazili na světovou výstavu. Letos se koná v Salzburgu v Rakousku. Do auta jsme se poskládali ve složení, já, Petr, Jana Buchi a Jana Schildová a vyrazili k Salzburgu. Cesta ubíhala neskutečně rychle a posledních pár km před výstavištěm jsme popojížděli po metru. Ale na výstaviště jsme se na rozdíl od dalších dostali včas. V pátek jsme nikoho nevystavovali, tak jen na kukačku, fotit a vyřídit vstupáky, co jsem zratila. 

13. 5. 2012
Klash Sweety Punk - SPRINGDUODANUBE - V1, CAJC

12. 5. 2012
Klash Sweety Punk - SPRINGDUODANUBE - V1, CAJC

10. 5. 2012
Petr odjel s Awikou do Heroltic na pobyt "Vůdce smečky". Celý víkend se zaměřovali na problémy se psy a jejich změnu. 

9. 5. 2012
Dneska jsem přihlásila holky na klubovou výstavu WDK do Náměšti. Za měsíc bude veselo :-) 

4.-8. 5. 2012
Letos byl velikonoční pobyt v Dedřichově posunut až na májový pobyt. Prvomájový průvod, let na koštěti, pronásledování lampionu štěstí, výlet na veterinu s Grandou. No, bylo toho hodně v těch 4 dnech :-) Ale jsme zpátky doma a vše dobře dopadlo :-) Příští rok se už těšíme na další.

1. 5. 2012
jsme se účastnili hromadné procházky v lednickém parku. Bylo moc krásné pozorovat tolik vlkodavů v zámeckém parku.

29. 4. 2012
Včera zemřel náš přítel. Bylo nám potěšením ho znát ... 

28. 4. 2012
jsem se zúčastnila přednášky "Čtení v rodokmenech a výpočet příbuzenské plemenitby", kterou pořádal klub chovatelů naháčů. Musím poděkovat Jarce Jurové, která je taky poradkyní chovu a přednášela. Po ukončení jsme si zašli ještě na Macochu a odpoledne jsem jela do Úval, kde na mě čekaly nejen moje holky, ale i barbuchy od Jany.

21. 4. 2012
členská schůze WDK. Výsledky schůze jsou uveřejněny na webu wdk. Po schůzi jsem byla na návštěvě u Šárky Hrůzové, která má sestřičku od Flower - Fayu a taky černou Taru Bedřišku. Bylo to moc příjemné setkání a snad se zas brzo uvidíme.

17. 4. 2012
odpoledne jsme byli na procházce ve Zlíně s Petrou a její dva kluci (saluki)

14. 4. 2012
Dneska jsem vyrazila do chs Casidy ray na Slovensko. Slíbila jsem Pavlínce udělat fotky prcků. Dorazila jsem kolem poledne, miminka jsou úžasné a focení rychle uběhlo. Výsledek tuším stál za to :-) Mám radost.

9. 4. 2012
Velikonoční pondělí a protože nepatříme zrovna mezi klasické vyznavače těchto svátků, po symbolickém ranním vyšlehání rodinných příslušníků jsme nabalili holky, foťák a sladké větrníčky a vypravili se do Nové Dědiny k Lidušce a Staníkovi. Každoročně je tam na Velikonoce hodně lidí s vlkoušky, ale letošek předčil :-)

Dorazily tradičně zástupsi společenstva "vlkodavky Hanénky" a další přátelé: 

  • PRESSI - Pressine Ionmhain Norman
  • ELA - Kelley of Lahrob
  • MURINA - Muireann Ionmhain Norman, ASSCAN - Asscan Pikazel
  • ROCKY - Greig Della Bassa Pavese
  • KAČKA - Cana Catherine Savinika, DOROTHY - Manowar O´Modesty, ALBERT (MAX) - Darius Conn Savinika
  • ANKA - Anna Vydra B&G, DAISY - Dechtire Really Irish, BAZI - Basilea Lucky Veles
  • AWIKA - Awika Atagon, GRANDA - Grande Dame Mezi Kamarády
  • DODÍK - Diamond Matusalem, BELLA - Belleza Lídia
  • MAJDA, FANDA - Farchar Really Irish, EBBY - Fiona Really Irish
  • THOR - Feradach Really Irish

6. 4. 2012
Vyrazila jsem do Úval. Nejen za kamarádkou Janou, ale taky za barbuchama, které jsem slíbila upravit a taky jsem tam odminule nechala bundu a vestu :-) Holky zapadly do smečky bez nějakých problémů a v pozdních večerních hodinách už byly naskládané mezi barbuchma od Jany. Trimovat se začlo v sobotu ráno a skončilo se večer :-) Nikam se nespěchalo, takže pomalu s přestávkama a ze 4 chlupatých kuliček jsou zase dámy ;-) Fotky dodám.

Zároveň jsme odebraly vzorky srsti od všech na výzkum pro dědičnosti barev u IW. Info zde: http://www.irskyvlkodav.cz/zdraviapece/310-vyzkum-dedicnosti-barev
V sobotu dorazil i Petr, který dodělal spárování na kamnech, které u Jany a Ericha stavěl. Přijela taky Pavla, tentokrát sama a tak večer plynul velmi v příjemné atmosféře u vínečka, plný vyprávění, občas smutku nad osudem a občas úsměvu nad vzpomínkama. V neděli jsme se všichni zase vypravili domů.

30. 3. 2012
Coursing Otrokovice - krásný počet 7 vlkodavů od malých štěňátek, kteří se na tréninku socializovaly až po dospělé holky. První běh si dala Granda s briardem a Awika sólo. Překvapila a skočila i překážku mezi křovím :-) Druhé a třetí kolo běžely holky ve společném běhu s Eli od Jitky a Kačenkou Savinikou. Byl to nádherný pohled, jak se navzájem doplňovaly. Awik se zatím zakousne pouze, když běží sólo, když je v páru, tak předchází konfliktům a jde z cesty. Taky ji to odnaučíme. Ráda jsem po dlouhé době zas viděla Lidušku se Staníkem a prckama, Jitku s Elinkou a Kačku s Kačkou a Dorotkou. Bylo to moc fajn a doufám, že si to brzo zase zopáknem. 

 

24. 3. 2012
Tento víkend je opět dost namáhavý. V pátek jsem si z Brna přivezla Janu s Klashem a v sobotu brzo ráno jsme vyrazily směr Nitra na mezinárodní výstavu psů. Jela s námi i Aylla, sice se nevystavovala, ale dělala společnost. Byl nádherný slunečný den, v kruhu posuzoval rozhodčí Václavík a na místě jsme zjistili, že jsme úplně sami :-( Klash se nádherně předvedl ve statice, získal titul V1, CAJC, BOB a to tentokrát pan rozhdčí tituly dost šetřil. Musíme ještě dopilovat pohyb. Někdy běží nádherně klusem a z toho začne skákat jak štěně. Je to mlaďoch zatím, tak se to dá odpustit. Zůstali jsme do závěreček, kdy značně unaveni se klash předvedl v závěrečném kole hned 2x a odnesl si svůj první pohár. Máme s Janou z něho moc velkou radost.

V neděli ráno se už vyráželo směr Brno, kde se v Soběšicích konal trénink coursingu. Granda nádherně, Awika se už chytá, ale u zadní kladky se vylekala lidí (čím dál mám podezření, že v těch 7. měsících se muselo něco přihodit a od té doby cizí lidi prostě nemusí). Klash opět běžel krásně a máme nádherné fotky z tréninku díky trpělivým fotografům. Díky moc za ně. Večer jsem se vrátila domů utahaná, uvanená, holky prospaly i celé pondělí, ale byl to moc krásný víkend. 

20. 3. 2012
Letos jsem poprvé chytla trénink coursingu u nás. Pořádá ho Barbora Zdráhalová. Tento byl ve Zlíně a byly jsme maximálně spokojeni. Granda si krásně zaběhala v páru s Maurem. Awika se upla na kůžičku a konečně pochopila co po ní chceme :-))

18. 3. 2012
Český pes pořádal trénink coursingu v Brně - Medlánkách. A když už jsme se z Kutné Hory zastavovali v Brně, tak jsem zůstala u Věrky na Bobravě a druhý den jsme všichni jeli na tréning. Klash běžel poprvé a musím říct, že mu to náramně šlo. Jako by běhal odjakživa :-) Ayllu je vybíravka. Někdy běží jak o život a z toho si řekne, že ji to nestojí za to :-)) Holky běžely obě krásně.

17. 3. 2012
Klub WDK pořádal klubový coursing. Konal se ve Vysoké u Kutné Hory. Běhat tolik vlkodavů na jednom místě - to se jen tak nevidí :-) byl to nádherný den, plný sluníčka, příjemných setkání - prostě pohodový den. Granda i Awika běžely krásně. Awika je sice malý závisláček, takže musí mít pořád paničku na očích, ale jinak mi udělaly holky moc velkou radost. Přijeli se podívat Pavla s bráškou Grahamem (Skyem), trochu jsem mu upravila hlavu a uši. Byl tam i druhý bráška Grandy na svodu, bohužel jsme o něm nevěděli, tak se snad uvidíme příště.

Awika běhAwikaGrandaSky

3. 3. 2012
Za chvíli půjdou štěňátka z chs Really Irish do světa, tak se ještě na ně jedeme ze Sárkou podívat a pomuchlovat se :-) Při té příležitosti jsme se je pokusili vyfotit ve výstavních postojích a v pózách ala fotograf :-) Myslím, že se povedlo. Na zpáteční cestě byla zastávka u Lidušky na Nové Dědině, která už se těší na příchod štěňátek od Edity.

26. 2. 2012
procházka v Bulharech a oběd, který připravil Erich v Úvalech. Moc pěkný den. Psiska se vyběhaly, Viva se i okoupala v Dyji, no být tam její dcerunka Granda, která kvůli hárání zůstala doma, zajisté by nebyla sama :-)

17. 2. 2012
Dnes nám začala hárat Granda

Po návratu z hor nám Awika začala stávkovat s jídlem :-( Během týdne pohubla o 7 kg a odmítala všechny dobrotky, co jsem ji připravila. Na veterině nám udělali krevní testy, sono a po stránce zdravotní je zdravá, vypadá to na hormonální změny (tzv. faleška) bez dalších příznaků. Nakonec nám zabral doporučeený koktejl MVDr. Šťourače a po 10 dnech už zase jíme normálně. teď jen opět nabrat.

4. - 11. 2. 2012
Konečně dovolená. Jako každý rok i letos jsme vyrazili na lyže do Alp (Uttendort - Rakousko) ve složení 6 dospělých, 1 dorost, 2 děti, 4 vlkodavi, 3 peruáni, 1 vipet. Nádherný týden lyživání, procházek a odpočinku. 

1. 2. 2012
Naše Granduška má 1 rok. Přejeme jí a jejim sourozencům dlouhá léta plná zdraví a aby s námi byla alespoň tak dlouho, jako její babička Eržika :-)

28. 1. 2012
Dneska jsem jela s Klashem a Ayllou do Trenčína na pvní Slovenskou výstavu letos. Loni v Trenčíně dostala Aylla svůj první CACIB a pro splnění podmínek pro interšampiona potřebujeme CACIB po roce a dnu. Tak to padlo opět na Trenčín. Aylla získala V1, CAC, CACIB, BOB a zároveň splnila podmínky pro udělení titulu INTERŠAMPION a Klash ve třídě dorostu VN1. Společnost nám dělala Lucka Kubáčová s maminkou a seznámila jsem se zde i s chovatelkou Estelle Anthoni-koch (chs Korrantoh - Francie). V závěrečkách šla s Ayllou do kruhu Sárka a moc mě překvapila s jakým zápalem se do toho pustila :-). Klash byl velmi šikovný, i když je prostředí a vystavování pro něho nové a je dost živý, tak se postupně otrkává. Bude to dobrý :-) V neděli k nám přijel Víťa s Janou, vyzvednout si Klashe a nebýt to neděle, určitě by jsme to protáhli na delší čas :-)

20. 1. 2012
Přihlásila jsem Ayllu a Klashe na světovou výstavu 2012. Zároveň jsem nahrála na Rajče fotky za poslední půlrok :-)

17. 1. 2012
Vážení: Aylla - 12 kg, Awika - 60 kg a Granda - 58 kg

9. 1. 2012
letošní první výstava v Brně (místo Olomouce). Přihlášená je jak Aylla, tak i poprvé Klash. Večer jsem dorazila k Janě do Oslavan a ráno od nich na výstaviště. Klash byl jak u vytržení, všechno pro něho bylo nové :-) Měl radost z každého pejska, člověka, který si ho chtěl pohladit. nechali jsme ho i změřit poradkyní chovu, měl přesně 50 cm. Tak uvidíme, jestli se to ještě nějak pohne. Aylla se vůbec vystavovat nechtěla, nejradši by spala jen v boudě, taky to podle toho vypadalo. Získala V1. Klas byl zase aktivní až moc. Po kruhu lítal s nadšením, až jsem mu nestačila :-) Máme krásný posudek a ve třídě dorostu VN1.

6. 1. 2012
Novinky z roku 2011 přesunuty do podsekce. Výběr nahoře vpravo

30. 12. 2011 - 1. 1. 2012
letos jsme se sešli opět v Mikulově s přáteli a vlastníky vlkodavů "Bedřichovské bandy". Věrka našla krásný penzion U Zeleného stromu a byli na nás opravdu moc hodní. Krásné prostředí Mikulova, vycházky, večerní hry.

Na Silvestra za námi přijeli Aleš s Alenkou a Gabčou (Guapa Mezi kamarády) a Jana Buchi. Přivezli plno dobrůtek v podobě plněných kachniček a dárečků. Místo ohňostroje jsme pouštěli lampiony přání a myslím, že to bylo velmi podařené přivítání Nového roku. Víkend velmi rychle utekl a už se ujíždělo ze Silvestra domů. Už aby zase byla nějaká akce :-)