20.12.2011

16.12.2011 - Awika se dnes stala slečnou. Ve 13. měsících poprvé hárá a tím zastavila svůj růst. Konečně! Teď už by mohla začít jen mohutnět :-)

14.12.2011 - je to právě rok, co nás opustila Flower Mezi kamarády, naše první vlkodaví holčička. Je mi po ní moc smutno i když máme doma rušno a o nudě se mluvit rozhodně nedá, Flower bude vždy jen jedna. Nepatřila k ideálům, co se týče proporcí, ale povahově byla naprosto úžasná. 

12.12.2011 - dneska dorazily trička pro Ayllu a Klashe, které jsem objednala u Lucky Kubáčové. 

5.12.2011 - Aylla byla vytáhnout stehy

1.- 4.12.2011 - tento víkend byl porvé Klash u nás. Holkám se moc líbil a ony jemu taky. Velice si rozumí s Grandou, je humorné je pozorovat. Ostříhala jsem mu drápy a také jsme trénovali na výstavy. Myslím, že se mu u nás líbilo a jsem ráda, že holky byly taky hodné. V neděli si pro Klashe přijela Jana s víťou a odvezli si ho zase domů. Chvilku mi bylo smutno, ale on se u nich má nádherně, jako každý pes, co u nich je :-) Však se za chvíli uvidíme na Silvestra.

30.11.2011 - dneska měla Aylla kontrolu. Stehy jsme zatím nevytáhli, protože si to mrška moc ošetřuje. Takže vyfasovala tunel, aby se k jizvě nedostala :-)

26.11.2011 - Poprvé jsem se zúčastnila členské schůze KCHN ČR, která se konala v Brně. Plno členů neznám, ale byla jsem ráda, že jsem potkala i známé tváře. Na této členské schůzi bylo slavnostní vyhlášení titulu "klubový šampion", který Aylla získala. Moc mě potěšil příspěvek paní Kocmanové o DNA profilu a podpoře klubu, že domluví s laboratoří slevu na vyhotovení DNA profilu. Schůze trvala nad mé očekávání velmi dlouho, tak musím moc pochválit naší Sárku, která mi dělala společnost a byla se mnou, protože pak nás čekala ještě cesta do Prahy. 

21.11.2011 -dnes jsme jeli s Ayllou na operaci. Má od narození pupeční kýlu, malinkou, ale protože by jsme chtěli příští rok šťěňátka, tak je potřeba ji zašít a jelikož nebyla jiná příležitost k uspání, tak to vyšlo až na teď. 

17.11.2011 - svátek jsem využila a jela na návštěvu k Janě, podívat se na Klashe. Společnost mi dělala Aylla a Granda. Od Lucky Kubáčové jsme dostali oblečky a ty jsem přivezla k Janě a tak jsme zkoušeli. Fotilo se a vykládalo ... byl to moc fajn den. 

 

14.11.2011 - dnes jsem Ayllu přihlásila  na výstavu do Trenčína. 

5.11.2011 - Při MVP Praha se pořádala klubová výstava KCHN ČR. Aylla byla ve své třídě šampionu sama. Ráno jsme vyjely s Helčou a Ayllou v dostatečném předstihu, ale přesto při dojezdu k výstavišti jsme se dostaly do pěkné zácpy. Už se nám chvilkama zdálo, že budeme muset odstavit auto a jít pěšky. Nakonec jsme přece jenom došoupaly na parkoviště a už vyrazily hledat správný kruh. Do toho jsem volala Petře, kde se potkáme kvůli obojkům. U kruhu jsem zjistila, že nemám předváděčku a telefon, takže opět zpátky do auta, kdo to na výstavišti zná, tak si dokáže představit ten maraton. Ve vedlejší hale se vystavovali vlkodavi, tak šla Helča povzbudit brášku Awiky - svůj odchov Apolla, kterého vystavovala Marcela. No po ránu to byl pěkný zmatek. Oboječky byly nádherné. Aylle jsem objednala modrý, Awice zelený a Grandě fialový. Ayllušce ho vzala Petra ještě upravit, ale jinak sedí nádherně. Aylla v kruhu získala ocenění V1, CAC. Moc se jí běhat teda opět nechtělo a k mému překvapení dostala do posudku velmi krásné předvedení :-)

Pak jsme se rychle přestěhovaly ke kruhu s IW a už se věnovaly druhé části našeho zájmu. Apollo získal krásný posudek a hodnocení V2. Moc gratulujeme! Potkala jsem opět moc známých, které jsem ráda viděla a doufám, že i oni mě. Ale den byl teprve před námi. Z výstavy jsme to vzali přes obchod, potřebovala jsem nějaké svačiny na cestu a kam se jelo? BELGIE

Odpoledne dorazili k Helči Víťa s Jančou a po krátké pauze jsme se vyrazili na cestu, dlouhou cestu. Jelikož Janča neřídí, teda řidičák má, ale volantu moc nehojduje, tak jsme se střídali s Víťou. Musím uznat, že cesta nám ubíhala velmi dobře a kolem 4 hodiny ráno jsme dorazily do Rebecq. Chvilka spánku a pak krásné přijetí u Adeline Murias a její rodiny. A co jsme vlastně jeli do Belgie dělat? Koupit si krásného čokoladového peruáského naháče -  Klash Sweety Punk. Setkání a seznámení bylo velmi milé, ale nás čekala dlouhá cesta zase zpátky 1300 km před námi. Po kávě a dobré snídani jsme se rozloučili a vyrazili opět směr Praha. Nyní se jelo za světla, tak cesta ubíhala lépe a bylo pořád o čem mluvt i když únava nás už značně zmáhala. Večer jsme přijeli do Prahy, kde Helča nachystala výbornou večeři. Klash se mezi všemi pohyboval sebejistě k naší velké radosti se mu líbí vlkodavi a neměl z nich strach, což je pro nás moc pozitivní. Myslím, že jsme se rozhodli moc dobře :-)

  

4.11.2011 - dneska jsem se přesunula do Prahy k Helči, v sobotu jdeme na výstavu MVP Praha. Přijela jsem sice už pozdě, ale i tak nám to nedalo a zase vykládali až do noci :-) Ráno se vstávalo brzo, únava trochu byla, ale zase ta nervozita z výstavy :-)

31.10.2011 - Dneska jsem se domluvila s Petrou Žlkovanovou (www.obojky.wbs.cz) a objednala krásné obojky pro holky.

 

29.10.2011 - Svod mladých WDK. Svod se konal v na brněnské přehradě u restaurace "U Ňuchňáka". Na svod přijela i Helena s Romanem a Amálkou a Marcela s Karlem a Apollem. Od Grandy nepřijeli žádní sourozenci svodovat, ale dorazila Jana Buchi s Davidem nás podpořit a Jana s Víťou, Valdou a Nerem. Později vykouklo i sluníčko. Svod probíhal pokůidně. Posuzovala Dáša Holková. Granda měla č. 21. Naměřili ji 76 cm a v kruhu se předvedla ukázkově. Nádherně běžela a posudek tomu i odpovídal. Závěr: Nadějná, špič. do dásna .... Awika č. 22, výška 90 cm v kohoutku. závěr: Velmi nadějná, strmější přední končetiny. Po svodu nás hlad donutil přemýstit se do Žebětína. V restauraci Žebětínský dvůr vaří suprově, všechny jídla byly lahůdka a v počtu 6 dospělých a 5 vlkodavů bylo postaráno i o zábavu hostům :-))

 

28.10.2011 - Aylluška zůstala doma s babičkou a Alexem. Sárka jela tento víkend na Halenkovice k Sudkům a my s Petrem, Awika s Grandou vyrazily do Oslavan k Janě a Víťovi. V sobotu je v Brně Svod WDK, kde máme obě holky nahlášené.

23.10.2011 -  Je neděle. Vyrážím s holkama na místo kousek od Valašského Meziříčí, kde se setkáváme s Petrou a Ondrou a jejich dvěma peruány Arconem a Démonem. Ten den bylo dost sychravo a procházka na rozhlednu ve vesničce Jarcova byla moc fajn. Děkuji Petře, že celou cestu vedla Ayllu, protože tam bylo dost místních psů (občas i zuřivých :-) a já měla co dělat s Awiku a Grandou. Granda přišla poprvé do styku s ovečkami formou z oka do oka a tak moc ji to zaujalo, že mi i přetrhla vodítko, aby se k nim dostala :-) Naštěstí vše dopadlo dobře. Aylla se úžasně vyběhala s Arconem, hráli si nahoře u rozhledny a lítali jak pominutí. Pár fotek jsem udělala, ale v té rychlosti toho moc není. Jak Petra, tak i Ondra jsou velmi příjemní mladí manželé a čas s nimi velmi rychle uběhl. Doufám, že jsme se neviděli naposled ;-)   

 

15.10.2011 - Chrtí procházka Bunč. Na FB byla pozvánka na chrtí procházku a protože sraz byl kousek od nás na Salaši, jela jsem sama s našima holkama. Byla to nádherná procházka. Holky byly moc hodné. Krásné dopoledne v přírodě, povídání a plno pejsků. Příště s chrtama vyrazíme zase.

4.10.2011 - SVĚTOVÝ DEN ZVÍŘAT

2.10.2011 - přijela Jana s Víťou a klukama. Šlo se na oběd do Babic a pak byl na Žlutavách sraz s Pavlem Lígrem. Ano - focení. Jako vždy nádherné fotky a moc pěkný den, škoda, že tak rychle utekl.

1.10.2011 - v pátek večer jsem přijela s Ayllou, Awikou a Grandou k Věrce do Brna. Brzo ráno jsme vyrážely, akorát každá jiným směrem. Věrka vzala Ayllu na akci Klubový coursing a já s vlkodavkama vyrazila na Křivonosku k Hluboké, kde se konala letošní Klubová výstava klubu WDK. Měly jsme zde zároveň sraz s Helčou, Magdou a Marcelou a sourozenci Awiky. Granduška šla jako doprovod. Awika je velmi vysoká a byť baští, tak je i hubená, pořád jako by rostla někam dál. Předpokládám, že už více neporoste, íé cm nám fakt u fenky stačí :-) celý den byl pohodový, svítilo i sluníčko, šly jsme na procházku a udělali i pár společných fotek, včetně společného fota s dědečkem Aminem :-) Awika dostala hodnocení VD, ale i Velmi dobrá je krásné umístění :-) Večer v Brně jsme si vyzvedly opět Ayllušku u Věrky. Aylla byla úspěšnější. Vyhrála kategorii PENA bez licence.

24.9.2011 - Klubová výstava KCHN v Jihlavě. Ráno jsem myslela, že nevstanu z postele. Proto jsem velmi přivítala, když se Sárka rozhodla jet se mnou. Pořadatelé se velmi snažili a připravili krásnou klubovou výstavu. Ayllu jsem omylem přihlásila do třídy otevřené, místo do šampionu :-). V konkurenci 3 fenek získala V1, CAC, Klubový vítěz. BOB opět vyhrála naše babička Kačenka :-) Ach jo :-))

23.9.2011 - odjíždíme na víkend do Bedřichova. Jana Buchi má narozeniny. Nakonec se nás sešlo jen pár, o to vydatnější to bylo. Kluci v sobotu zakopávali kabel do nezámrzné hloubky, přijel na pomoc bagříček, což bylo něco pro mužskou část :-)) Víkend velmi rychle uběhl a byl to náš poslední v Bedřichově pro letošní rok.

18.9.2011 - Awika se nám po prázdninách začala trochu stranit chlapům. Netušíme, jestli ji někdo vystrašil, ale jak vidí chlapa, tak se jde schovat. Proto jsme dnes vyrazily spolu na cvičák :-) Bylo to srandovní mezi těmi pracovními plemeny. Poprvé zvládla odložení, sedni, lehni. Když už jsem ji odkládala podruhé, pojala podezření, že si nepamatuji, že už jsme to dělali a potřetí už naznala, že tohle už fakt dělala 2x a není potřeba to opakovat :-) Ze začátku se sice trochu pánům stranila,a le jakmile si je jedou očuchala, už byli všichni známí a tím to bylo vyřešené :-) Jak tohle odstraníme, to teda nevím ....

9.-11.9.2011 - Tento víkend jsme poprvé vyrazili na akci pořádanou Editou Berésovou TULLAMORECUP 2011. Každý rok nám do toho něco vlezlo, proto jsem měla radost, že letos to konečně vyjde. Letošní rožním byl v Kempu Dolce u Trutnova, v krásném prostředí u vody. Po ubytování nás čekala přednáška o úpravě vlkodava na výstavu a pak bylo provedeno různé měření délky ocasu, hrudníku, výšky, délky od špičky čenichu po špičku ocasu, chlupů na bradě apod.. Večer pak výborná grilovaná večeře u vody. V sobotu ráno začala výstava. Paní rozhodčí byla velmi pečlivá a pejskům nechala prostor, aby se uklidnili, bylo-li to potřeba. Každému nadiktovala podrobn posudek a ještě pár slov pro každého majitele, mnohdy s plno radami. Na závěr výstavy byly ještě doprovodné soutěže. Awika zvítězila v kategorii o nejvyšší fenu, kde ji v 9. měsících naměřili 90 cm a Granda se zúčastnila soutěže o největšího jedlíka, kde ji to nevyšlo jen o 2 piškoty :-)
Večer proběhla přednáška na téma chovatelství, genetika, chov, coursing, byla velmi poučná a hlavně donutila člověka dost přemýšlet.
V neděli od rána probíhal coursing. Jak Granda, tak i Awika běželi coursing poprvé a musím říct, že mě velmi mile překvapilo jejich odhodlání. Granda skončila na druhém místě. Měla sice stejný počet bodů, jako její bráška Joe, ale ten byl úspěšnější v druhém kole, což je pro posouzení rozhodující. Awika v druhém kole ztratila střapec po opakovaném startu od kladky a to ji posunulo až na 4. místo. Byla to moc krásná akce, potkali jsme plno známých i nových a moc se těšíme na další ročník.

  

21.8.2011 - MVP Bratislava - na tuto výstavu je přihlášená pouze Awika. Aylla má již na slovensku Grand šampiona. Tentokrát se mnou jela i Sárka. Výstava byla venku na dostihové dráze v Bratislavě, zaparkovaly jsme kusek od tribuny. Rozložily si plážový stan a už čekaly. Awika byla v kruhu mezi ostatními jak Goliáš, ale její čas ještě přijde. Známka Výborná nás potěšila.

8.8.2011 - Dneska jde Granda na RTG lokte, občas stále kulhá, tak potřebujeme vědět, že tam není nic vážného. RTG byly bez nálezu.

29.7.-7.8.2011 - se začal Bedřichov zaplňovat účastníky týdenního setkání IW. Přijela i štěňátka z vrhu G se svými majiteli.  Gard, Graham - Skye, Gregory, Giannka,  Gábinka. O víkendu za námi dorazil i Pavel Lígr, který letos na přání účastníků fotil celé rodinky :-) Jana s Víťou si přivezli z Německa nového parťáka pro Valdu. Plavý vlkoušek Nero se ukázal jako nebojácná samostatná jednotka a udělali jsme na jeho zdraví přivítací přípitek a Sárka vytvořila na památku krásný obrázek. Jinak se setkání vydařilo po všech stránkách, počasí bylo příznivé, využili jsme příhodné polohy a každý den někdo jezdil se svým vlkodavem do Brna na kliniku na preventivní vyšetření srdce. Martin vytvořil v lese lanovku, co bylo k velké radosi všech dětí, prakticky jsme o nich nevěděli :-). Po večerech se hrály hry, proběhla tradiční tombola i s dražbou ve prospěch Nadačního fondu irského vlkodava. Veterinářka Antonia z Německa nám dávala dobré rady. Na procházce nás přepadlo mnoho včel a nejvíc to asi odnesla Aylla, kterýá na sobě měla při nejmenším 12 žihadel, to byly pouze ty, kde jsme vytrhli zadečky, jinak byla poštípaná celá. Dostala horečku a nechtěla si vzít ani slaninu. Vodu jsme ji dávali po kapkách a byla pod neustálým dohledem. Večer už se začala zlepšovat. Dithiaden naštěstí zabral. Setkání opět, jako každý rok uteklo velice rychle a my už se těšíme zase na to příští.

 

23.7.2011 - Krajská výstava Brno - Žebětín. Na tuto výstavu jsme měli přihlášeny všechny 3 holky. Bohužel Granda ještě po  pádu kulhala a tak do kruhu nenastoupila. Awika ve třídě dorostu VN1 a Aylla V1, Vítěz třídy, Krajský vítěz. Počasí nám i přes špatnou předpověď nakonec moc přálo. A výstavu jsme si ve složení Jana s Valdou a Bára s Amálkou krásně užili. Po výstavě jsme s Jančou jeli zpátky do Bedřichova.

  

21.7.2011 - Awika 50 kg a Granda 36,9 kg 

2.-6.7.2011 - Okolnosti tomu chtěli, že tentokrát jsme se na dodatečné čarodějky slezli v Bedřichově akorát Jana Buchi s Erichem a Davidem a barbuchama, Jana s Valdou (občas Víťa), Já s Alexem, holkama a chvilku i Petr a pak návštěvy. Přijeli Peter s Katarínou, synem, dcerkou a Gringem na 2 dny. Přijela i Bára s přítelem Radkem a Giankou na 2 dny a v pondělí pak dorazili Aleš s Alenou a Gábinkou. Měli jsme soukromou degustaci vína od profíka a úžasné laskominy na grilu. Opět to byla neskutečná gurmánská lahůdka :-) Na dva dny dorazila i Věrka s Martinem, kteří byli po návratu z dovolené a učili všechny hru Bang! (ujala se :-)) Poznali jsem plno nových lidí a byl to moc krásný víkend.

 

25.6.2011 - CACIB Brno - dvoudenní výstava. V sobotu jsem jela na výstavu s Awikou a Granda s Janou Schildovou mi dělaly doprovod. Awika se moc líbila, máme krásný posudek a hodnocení VN1. Počasí bylo dost proměnlivé a po návratu z dovolené, kde bylo kolem 40°C dost chladné. Díky tomu jsem již odpoledne cítila bolest hlavy a zimnici a v neděli ráno, kdy jsem měla jet do Brna s Ayllou jsem už z postele nevstala :-(

  

18.6.2011 - Panička si odjela na dovolenou a tak bylo na manželovi Petrovi, aby na klubové výstavě WDk v Náměšti nad Oslavou vystavil Awiku. Byla to jeho první výstava a byl určitě nervózní, ale už jen to odhodlání s ní jet a jít do kruhu ... má můj obdiv. Sice nebyli první, ale i VN2 byla v tomto případě úžasná. 

10.-12.6.2011 - Je pátek odpoledne a jedu k Janě Buchi. Domluvili jsme se spolu, že pojedeme do Maďarska na výstavu. Přijela jsem se všemi holkami a v sobotu ráno vyrazili směr Bratislava a dále pak Komárom. Navigace nás navedla podél hráze, byla to nádherná klidná cesta, vycházející slunce ... krása: Musím konstatovat, že to byla nejkrásnější venkovní výstava, na které jsem byla. Na krásném místě, dostatek občerstvení i místa k venčení. Pohodová výstava, kde jsme se potkaly s Jankou a Petrou. Granduška a Awika se opět socializovaly a Aylla si vyběhala oba dny V1, CAC, CACIB.

4.- 5.6.2011 - Mezinárodní výstava psů Nitra. Vystavovala se Aylla a Alex v závěrečné soutěži Dítě a pes. Aylla získala V1, CAC a CACIB a splnila tím pdmínky pro udělení titulu SLOVENSKÝ GRAND ŠAMPIÓN. Alex si vyběhal krásný pohár a byl velmi spokojený. Byla s námi i Awika v rámci socializace. Den byl dlouhý, holky byly unavené, ale krásné výsledky všechno vynahradily. V neděli pak Aylla dostala v Nitře V1, CAC, CACIB, BOB.

3.6.2011 - Národní výstava psů Senec na Slovensku. Počasí nám letos opět přálo, stejně jako loni a Aylla se krásně předváděla i když chvilkama se ji po pichlavé rávě chodit nechtělo :-) Dostala ohodnocení V1, CAC, BOB. Celý den ji dělala společnost Jiway a až jsme byli s Janou překvapené, jak holky spolu vycházejí.

2.6.2011 - Focení. Awika nám vyrostla, nový přírustek Granda a tak jsme se s Pavlem Lígrem domluvila na focení. Bylo to dost náročné, posadit je všechny tři vedle sebe a já už ztrácela i naději, že nějaká fotka vůbec bude. Musím konstatovat, že jsem se ráda zmýlila :-)

  

27.5.2011 - Tento víkend jsme se sešli všichni po dlouhé době v Bedřichově. Podnětem byla bonitace v Otradicích, konaná v sobotu a pro mě ještě klubový coursing Klubu chovatelů naháčů. V sobotu přes škaredé deštivé počasí jsem vyrazila do Brna s přesvědčením, že v Brně tolik pršet nebude a závod se bude konat. Bohužel průtrž byla ještě horší. Jela s námi Awika, pobíháním kolem místa setkání jsme za chvíli byli všichni promoklí. Věrka dovezla snídani a čas rychle ubíhal, přesto se rozhodli, že závod se kvůli bezpečnosti psů, konat nebude. Přemluvila jsem Věrku, která měla sebou jen Henryho, ať jede alespoň na kafe do Bedřichova a chvilku pobýt se všemi známými. Nedalo to ani moc práce :-), stejně ji po nás bylo smutno. Když jsme přijeli, už se vrátili i ostatní z Otradic. Petr, který večer předtím spadl z patrové postele se nemohl moc dobře hýbat, tak mě ještě čekala cesta do Brna na pohotovost. Žebra naražené, odražená ledvina a několik hodin na pohotovosti. Víkend jako vždy extrémně rychle utekl :-(

15.5.2011 - A opět ráno směr Bratislava. Tentokrát to bylo více náročné, protože jsem vystavovala i Awiku a Aylla měla být nařadě téměř ve stejnou dobu, ale o patro níže. Zrovna když už nám zapisovali posudek Awiky od paní rozhodčí, mávala na mě Věrka s telefonem a v náručí Ayllu již s připraveným výstavním vodítkem. Awiku jsem nechala v kruhu s Janou a letěla přes celou halu s Ajinkou. Doběhly jsme ke kruhu právě včas. Stačilo to akorát na vydýchání a šlo se opět posuzovat. V hale, kde měla kruh Aylla bylo znatelně chladno a na předvedení to bylo taktéž vidět. To co den předtím ohodnotil pan rozhodčí na výbornú úhlení, nyní bylo přílišné přeúhlení. V sobotu krásný postoj, nyní spáditá záď :-) No, co k tomu dodat, ať se mi to líbí nebo ne, při posuzování peruánů na počasí záleží :-)) Teda u Aylly ano :-) Přesto díky dobrému osvalení a krásné kostře a pohybu dostala V1, CAC, CACIB, BOB.

Stav bodů na klubového šampiona je 406.

14.5.2011 - Ráno nás vyzvedli u Jany Buchi Erbíci a jelo se hromadně na výstavu do Bratislavy. Valda s Awikou na sozializační a Aylla vystavovat. Měla krásný a úspěšný den. Venku bylo nádherně, svítilo sluníčko a pan rozhodčí G. Jipping z Nizozemí nám dal nejen krásný posudek, ale i pěkné ohohodnocení V1, CAC, CACIB, BOB. Ve výstavní kanceláři jsem vyřídila udělení Slovenského šampiona. Celý den rychle utekl ve společnosti přátel. Večer jsme dorazili k Janě unaveni, ale velmi příjemně. Už na nás čekala Věrka s Tonym a Henrym a dovezla výbornouo večeři.

13.5.2011 - AYLLU MÁ DNES 2 ROKY. Dostala plno dobrůtek. Přejeme holčičce ať je hodně dlouho s námi :-)

12.5.2011 - Dneska by měla Flower 3 roky. Vždy zůstane v našich srdíčkách. Večer jsme ji zapálili svíčku a zavzpomínali nad fotkama.

1.5.2011 - Ráno se mi vůbec nechtělo vstávat. Bylo před 4 hodinou ranní a bylo na čase se naskládat do auta. Tentokrát se mnou jel i Alda, který měl na odpolední klubové výstavě vystavovat Ayllu v soutěži dítě a pes a taky děda s babičkou, kteří jeli do Bánské Bystrice navštívit příbuzného. Už když jsme se blížili k cíli, bylo jasné, že dnes krásné počasí nebude :-( Pršelo a pršelo a pršelo. Bohužel během chvíle už to bylo tak neúnosné, že chca nechca jsem si šla koupit deštník ze zástěnou, abych tam schovala Alexe, věci a Ayllu :-) Padla sice celá hotovost, ale stálo to za to. Není to naše poslední výstava a jak manžel poznamenal, bude i výborný na ryby. Dopoledne se Aylla vystavila na NVP, kde paní rozhodčí byla moc tolerantní k naháčům a dešti :-) Postoj a popis hodnotila pod stanem a kolečko jsme sice běželi v dešti, ale jen jedno, jen aby se podívala na pohyb a pak ryhle zase pod stan :-) Odpoledne ve 13 hodin začala klubová výstava Klubu chovatelů málopočetných plemen SK, kde jsme pendlovaly s Ayllou mezi kluhem závěreček a kruhem klubové výstavy. Nakonec šel do kruhu ještě Alex s Ayllou a pak už hurá domů. Bylo půl páte odpoledne a docela se mi už chtělo do teplé postele a věřím, že nejen mě. Až při návratu do ČR se ukázalo sluníčko a doprovázelo nás až domů, škoda, že nebylo na Slovensku. Výsledky z výstavy v sekci Naše holky.

30.4.2011 - Dopoledne přijela k Helči Magda, bez Arrečka, který je po operaci a zůstal v klidu doma s panečkem. Po jedné hodině dorazily sestřičky Anička, Adélka a bráška Apollo s pánečky. Chvilku nám i sprchlo, to jsme se schovali do kuchyně, ještě, že ji má Helča tak velkou a povídalo se, smálo nad historkama a den velmi rychle utekl. Všechny štěňátka se mají dobře a my jsme rádi poznali všechny sourozence i majitele. Blížil se večer a já už zase musela vyrazit domů. V neděli ráno vyrážím na výstavu s Ayllou do Bánské Bystrice.

29.4.2011 - v pátek odpoledne jsem vyrazila s Alexem, Awikou a Grandou do Popovic k Heleně, kde bude v sobotu sraz štěňátek vrhu "A" chs Atagon. Cesta nám utekla velmi rychle. Na dvorku Ladynka řádně přivítala svoji dcerku Awiku, hned na začátku ji ukázala, kdo je tam doma a ať se má na pozoru. Pak už si s Wiky hrála Amálka. Granda zaujala strategické místo na sedačce, kde všechno viděla s rozhledem a nepletla se mezi holky. Matýsek už Alexe vyhlížel a kluky jsme až do večeře neviděli :-) 

22.-25.4.2011 - Velikonoční setkání IW v Dětřichově u Svitav. Dorazili jsme v pátek kolem oběda, bylo tu již plno známých tváří, jak lidiček, tak i hlaviček IW :-) Pěkně strávený víkend s přáteli, dětičky měly soutěže, malování na chodníku, hledání velikonočního pokladu, tombolu a v pondělí i koledování. Pro naše holky výborná socializace. Granda se nikoho a ničeho nebála, Awika přidrzlá, jako vždy a nejvíc řádila s bráškou Apollem. Granda si vystačila o měsíc starším štěňátkem bígla Oliverem a Aylla ta měla nás :-) Počasí nám velmi přálo, až na pár přeháněk svítilo sluníčko. V pondělí jsem odjíděli za deště, avšak po příjezdu domů nebylo po dešti ani památky.

22.4.2011 - protože nás čeká prodloužený víkend v přírodě, nechala jsem Grandě aplikovat Frontline Combo a vyrážíme směr Dětřichov u Svitav.

14.4.2011 - dneska se jelo na očkovat Grandu, zároveň dostala odčervení a za měsíc přeočkovat

10.4.2011 - NV Ostrava - tento den šla na výstaviště Aylla. Vystavujeme poprvé ve třídě šampionů. A protože den předtím se Awika docela bála, vzala jsem ji zase sebou, aby se naučila, že se nic neděje. Tentokrát už byla suprová. Nebála se už, mezi psy se proplétala v klidu a v ruchu klidně spala u kruhu naháčů. Aylle jsem musela koupit nové výstavní vodítko, protože jsem naše původní ztratila nebo založila. Dostala řetízkovou předváděčku a byť je to s ní jiné, musím přiznat, že běhala v kruhu velice krásně a uvolněně. Jakmile si zvykne na nové vodítko, bude to moc fajn. Aylla dostala hodnocení V2, res.CAC a doporučení něco málo zhodit. Nic naplat musíme je teď u jídla pořádně hlídat, ba se ji nepodařilo vlézt do misky Awice nebo Grandě. Mám z ní velkou radost a z Awiky, jak ten den ustála taky.

9.4.2011 - NV Ostrava - výstavní premiéra naší Awiky. Byť měla natrénovaný pohyb i postoj, tak jakmile jsme přijeli na výstaviště v Ostravě, tak začala panika. Tolik různých ras ještě neviděla, nasávala pachy a byla čím dál více nervóznější. Nakonec se usadila na svoji deku u kruhu s Ayllou, kterou jsem brala sebou, aby se Awika tolik nebála cizího prostedí a odmítala se kamkoliv hnout :-) Pak pro změnu narůstala nervozita u mě, protože Awika od rána neudělala žádnou potřebu a představa, že pod nátlakem všeho nového to pustí až v kruhu .... :-) Ale nakonec to proběhlo celkem dobře. Jak už jsem psala natrénované jsme měli, ovšem pod tlakem všeho nového se naše vystavování podobalo spíše hře na kočku a myš :-) Ale pak se přece jen nechala vystavit. Dostala krásný posudek a první lekci výstavní sozializace. Paní rozhodčí na ni byla moc hodná a když už jsme čekaly u stolu na posudek, postavila se Awika krásně s rovným hřbetem.

 

2.4.2011 - Dneska Awika i GD dostaly FrontLine Combo, klíšťata už začínají. Awika 74cm, 35,2 kg

Dneska odešla do svých domovů většina brášků a sestřiček od GD. V chs jsou už jen 3 kluci a všichni 3 jsou zadaní.

29.3.2011 - Přivezli jsme si GD :-) Je to kouzelný tmavý uzlíček. Awika se o ni vzorně stará, jako starší sestra, ale jakmile jsou venku v otevřeném prostoru snaží si s ní hrát, jako štěně ze štěnětem, jen ten váhový rozdíl nějak nebere v podtaz, takže ji musme dost hlídat, aby GD nezašlápla. GD - Grande Dame Mezi kamarády se narodila v chs Mezi kamarády a spolu s dalšími 11 sourozenci rostla, aby si panička ohla odvézt domů :-)

27.3.2011 - Na dnešek se naplánoval oběd ve Valticích v keltské restauraci Avalon. Musím říct, že mi velmi chutnalo :-)  a tuším i ostatním. Na obědě s námi byli jak Jana s Erichem, tak i Sedláčci, kteří se jeli podívat na Pepu (Giuseppe Mezi kamarády). Po obědě se jelo k Janě a za chvíli už za námi dojela Věrka s Martinem, dětmi a pejsky a po chvíli i Jana s Víťou s oběma vlkoušky. No během chvilky nás byl zase plný dvorek, obyvák, kuchyň, no všude :-)

25.3.2011 - Awika si vyzkoušela i sono srdíčka a výsledek je zcela v normách, další kontrolu provedeme za půl roku. Není sice důvod k obavám, ale jelikož nám Flavinka zemřela na srdíčko, chci mít jistotu, že nic nepřehlédnem. Odpoledne jsme jeli s Alexem za Janoou a štěňátky do Úval, kde už byla Helena s Magdou. Odpoledne rychle ubíhalo povídáním a focením a mazlením štěňátek. Jako vždy to bylo strašně moc fajn. Už se těšíme na DG, až bude doma.

21.3.2011 - odběr krve Awika. Zvládla to suprově.

19.3.2011 - Měli jsme jet s Aldou do Nitry na výstavu, ale chytla jsem takovou chřipku, že jsme radši zůstali doma a léčili se.

13.3.2011 - Plno práce a žádná zábava. Tak jsem si dala pauzu ze Sárku a Awikou a jeli na výlet. Sárka zůstala v Hodoníně u kamarádky Ivanky a já s Awikou pokračovala do Úval za štěňátky. Bylo nás tu zase požehnaně. Z Rakouska tu byla už návštěva Erika s Gábi. Přijeli se podívat majitelé na Girasolku a pak dorazil Víťa s Janou v plné sestavě s Erbíkem a Valdou. Za Davidem přijeli kamarádi z Brna a tak se fotilo, hladilo, mazlilo, vyprávělo ...... už to začíná být nuda, jak se pořád opakuji :-)

V chs Wilar odkud pochází tatínek naší Awiky (Jolly-Boy) budou mít štěňátka.

V chs Wilar budou mít štěňátka!

8.3.2011 - Awika má dnes 4. měsíce. Je to krásná plavá fenečka.

    

6.3.2011 - Brzo ráno přijela k Věrce paní Kocmanová s celou svoji smečkou, k tomu jsme přidali ještě Henryhom Ayllu a Awiku a naskládali se všichni do auta. Složení posádky: 3 ženské, 1 vlkodav a 7 peruánů :-) Ještě, že Věrka má tak velké auto :-) No pro Awiku to byla pořádná socializace a co teprve to, co nás čekalo. Opět jedu po D1, jako včera, tentokrát do Českých Budějovic, kde Kristýna Bidařová domluvila setkání peruánů a zároveň v kryté hale trénink na výstavu, základní poslušnost, agility, tanec se psem, mega procházka do stromovky a oběd.

Po příjezdu na výstaviště jsme si do haly dali věci a vyrazili na splečnou procházku do stromovky. Průvod to byl řádný a tuším jsme budili poněkud rozruch. V Budějkách se mi moc líbilo, tolik parků a prostorných ploch na venčení a hrátky. Psi se honili, namlouvali, fotili, pánečci debatovali, porovnávali ... no pěkný babinec :-) Tuším peruán malý tam nebyl žádný, několik střeďáků, ale převaha byla peruánů velkých :-) Akce se tuším moc vyvedla, akorát by to chtělo větší teplo :-))) Dokážu si představit, jaké by to bylo v teplém počasí .... třeba to někdy budem opakovat!

5.3.2011 - V motorestu u Vlka na dálnici D1 se konala členská volební schůze klubu WDK. Potkala jsem plno známých i nových lidí, ale atmosféra se mi nijak nelíbila. Pokaždé, když jedu na zasedání WDK, tak dufám, že tentokrát to bude jiné, než minule :-( A to jsem letos vynechala kvůli tomu Viktory show v Bratislavě, kde jsem měla vystavovat Ayllušku. No, tak třeba zase příště ... Výbor byl zvolen, zrušily jsme to, co jsme minule odhlasovali .... no asi jako všude, předpokládám.

Novému výboru, přeji pevné nervy a trpělivos a hlavně ať je neopustí elán s kterým do toho jdou. Večer jsem se vrátila do Brna, kde na mě u Věrky čekala Aylla a Awika. Zítra vyrážíme na sraz peruánů do Českých Budějovic.

26.2.2011 - Bedřichovská banda si dala sraz u Jany v rámci socializace štěňátek. Všichni měli za úkol pomazlit štěňátka, ať si zvykají na mazlení, děti a rozruch. Z Prahy přijeli sourozenci Awiky - Amálka a Arreček a taky maminka Lady. Aylluška dneska zůstala doma, moc společenská nebyla. Přjel taky Toníček a Henry a Casík. Jako vždy, když se sejdeme - plno lidiček a dětí a pejsků a povídání. Bylo to moc fajn a večer se nám domů vůbec nechtělo.

20.2.2011 - V sobotu v noci jsme přijeli zpátky do Brna a v neděli dopoledne už frčeli k Janě do Úval pomuchlat štěňátka. Za ten týden, co jsme byli pryč zase tak vyrostly a začínají se vybarvovat, taková škála .... No to jsem zvědavá, jak budou vypadat v 8 týdnech.

12.2.-19.2.2011 - Odjíždíme do Alp na lyžovačku (Utendort - Paletti). Letos byla změna, protože Awika je ještě na pobyt v hotelu malá, tak jede za nás akorát Aylla z psí posádky. A velmi dobrý nápad byl jet jen jedním autem. Tím děkuji Věrce a Martinovi za azyl u nich v mobilu :-) Týden uběhl velmi rychle, pobyt byl jako každý rok suprový. Francze jsme připravili na t, že přští rok s námi už bude zase vlkodavka.

Ráno vždy procházka, pak hurá na kabinky, v poledne venčení a večer procházka kolem přehrady nebo sprint za talířem po sjezdovce. No naši psi si to velmi užívali a konec-konců, my taky :-).

11.2.2011 - dálší várka okování pro Awiku. Snáší to dobře a návštěvy na veterině ji nijak nevadí. Když uslyší kňučení od jiných pacientů, tak trochu znejistí, ale jakmile vidí doktora a doktorku, tak vrtí ocasem a jde to v pohodě.

10.2.2011 - Dneska jsem byla s Alexem u zápisu do 1. třídy. Tak máme doma skoro školáka, v září mu to začne.

8.2.2011 - Awika nám přibývá, dnes má 21 kg :-) Je to radost pohledět, když někomu chutná

6.2.2011 - na výstavu s námi vyrazil i Henry (Nort Brun), ještě se nebyl na žádné výstavě podívat a někdy se začít musí. Byla to pro něho změna. Tolik pejsků, jak na závodech, akorát, že tihle neběhali za střapcem a pořád někam chodili do kruhu. Ayllu dosáhla krásného umístění V1, CAC, res. CACIB a splnila tím podmínky pro udělení titulu "ČESKÝ ŠAMPION". 

5.2.2011 - Vyrážím s Ayllou na výstaviště, Awika s Petrem a dětmi zůstává u Věrky, kde jí společnost dělají Tony s Henrym a odpoledne přijel bráška Arreček s paničkou Magdou, sestřička Amálka s paničkou Helčou a Sedláčci bez Eleenky (která hárá) a taky Erbíci s Valdou (dopoledne byl na výstavišti, ať ví, kam zítra půjde na výstavu).

Na výstaviště jsem dorazila s předstihem. u kruhu už byla Petra, která při dojezdu bourala, takže celý den trávila na telefonu a vyřizovala opravu, servis a podobné zákležitosti. Postupně se dostavili všichni vystavující i ti, co se šli jen podívat :-) Martinka dovezla všem krásné dárečky a úžasný dort. Tentokrát s námi byla v kruhu Fíbí, vyrostla z ní šikovná holka, jen mě děsilo, jak je Aylluše oproti ní široká :-) (musíme ji hlídat, pořád bere granulky Awice). Paní rozhodčí se moc líbila a hodnocení V1, CAC, CACIB je nádherné. BOBa dostala babička Ayllinky, ale po zásluze. Na to, že je ve veterátech je krásná a úžasně běhá.

4.2.2011 - dneska jedeme večer do Brna, v sobotu a v neděli vystavujeme Ayllu na mezinárodní výstavě DUO CACIB Brno. Večer jsem od Věrky odskočila ještě do Úval s obojky a při té příležitosti všechny mrňousky vyfotila.

2.2.2011 - přišly rozlišovací oboječky pro štěňátka, musíme dodat do Úval :-) za poslání moc děkuji Petře Demeterové, která zajistila koupi v Praze a poslání k nám.

1.2.2011 - v noci volá Jana Buchingerová z chs Mezi kamarády, že Vivuška začala rodit a protože jsem vyslovila přání být u porodu, sedla jsem do auta a jela směr Úvaly. Než se naše autíčko dohrnulo do Úval, byl na světě už jeden černý pejsem a plavá fenečka. Porod byl dlouhý a náročný. Narodilo se 13 štěňátek, z toho poslední 3 štěňátka přišly na svět císařským řezem. Jediný plavý pejsek narozený operativně po několik ahodinách umřel. Ostatní se mají čile k světu. Vivuška je velmi starostlivá máma a i když Jana přikrmuje, hlavním chodem je maminčino mlíčko :-)

30.1.2011 - dneska je super čas na focení :-) Přijel Pavel Lígr, který už několik let fotí, jak naši rodinku, tak nově i naše pesany :-) Máme plno krásných foteček Aylly a Awiky a Pavlovi moc děkujeme.

29.1.2011 - Awika 17,4 kg

28.1.2011 - Petr ze Sárkou odjeli na lyže a tak jsme si udělali s Aldou víkend pro sebe. Byla i procházka s Argem a Awikou. Ze začáku se trochu bála, ale za chvíli se otrkala. Však ona Arga, co nevidět dožene :-)

22.1.2011 - MVP Trenčín - Aylla získala v mezitřídě V1, CAC, CACIB - více na stránce Ayllinky. 

20.1.2011 - dnes večer jsme byli v chs Mezi kamarády. Ukázat Awiku, podívat se na těhuji Vivu a taky navštívit Janu, Ericha a barbuchy. Awika byla kouzelná, jak se snažila všem holkám vetřít. Nakonec největší kámoška byla Viva. Fanuška teskní po Joyce, takže ležela v předsíni a nejevila o návštěvu zájem. Jindy jsme ji měli nasáčkovanu pomalu na klíně. Vivuše krásně přibírá a pupík má dle mého obrovský, ale možná přeháním :-)

19.1.2011 - Awika byla na očkování. U veterináře se jí moc nelíbilo, ale jinak si nechálíbit cokoliv. Ani nevěděla, že ji očkují, byla v klidu a na váze nám navážili 14,6 kg.

15.1.2011 - po náročné a těžké operaci umřela Joy Bedřiška, byla to maminka naší Flavinky a babička Awiky. Bude nám po ní moc smutno. Kvůli ní Petr vydržel 2 roky čekat na štěňátko, protože chtěl štěně zrovna od Joy.

7.1.2011 -  NVP Olomouc - Aylla získala v mezitřídě V1, CAC - více na stránce Ayllinky.

3.1.2011 - Po Novém roce nás čekala krásná cesta pro mrňouska. Přivezli jsme si od Helči Molnárové s chs Atagon plavou fenečku Awiku. Nás si získala hned, v první moment trochu kňurkala, když se dostala do auta, ale velice rychle si zvykla a pak už cestu brala, jako by autem jezdila každý den. Jediný, kdo ji moc nebral je Aylla. Její velká kamarádka Flavinka už tady s ní nebyla a než pochopila, že Awika je taky vlkodav a že je má ráda, tak to chvilku demostrovala hladovkou a straněním se. 

Heli, moc děkujeme za ten poklad, který zas vnesl k nám do domácnosti život!