2022

 
9. 12. 2023
NVP Brno
 
Po dlouhé době jsem vyrazila na výstavu do Brna. Hlavně jsem to brala jako dobrou socializaci a broučci nezklamali.
Potkali jsme se i s Enzem a to bylo radosti ❤️

Třída štěňat:
Evanescence Xalucha - VN1
Extreme Xalucha - VN1
Ensiferum Xalucha - VN2

Třída vítězů:
Disturbed Xalucha - V1, CAC

 



ESKIMO CALLBOY Xalucha


15. 10. 2022
DOORS Xalucha má štěňátka

Včera se ve Finsku v chs Keijuttaren narodily DOORS "Kuje" a Niilovi štěňátka - 5 holčiček (2HA & 3 COA)
Moc gratulujeme a přejeme jim krásný dlouhý život. 


11. 10. 2022
ENZO

Dneska nám odjel do nového domova ENZO - ENSIFERUM Xalucha.
Sourozenci mu přejí krásný dlouhý život❤️

Odjel do chs Nort Brun, kde jsem se vlastně poprvé seznámila s peruány, díky Henrymu. Tak se po mnoha letech kruh uzavírá a náš pejsem zas odjel do této chs. Společníka mu bude dělat xolo Leonek a věřím, že to budou skvělí parťáci. Zprávy z nového domova mám pozitivní a mám radost, že Enzo vše tak dobře zvládl. Urči tě se budeme vídat a vidět, jak nám roste.

 
Ještě než Enzo odjel, tak si udělal s Milouškem výlet do Prahy a Mariánských lázní, V Praze jsme e byli odívat v podniku, kde pracuje na brigádě dcera Sára a zrovna tam bylo vystoupení živé kapely a plno ruk, které kluky mazlilo. Byl to pro ně opět zážitek, ale vše pozitivně.

 


1. 10. 2022

DNA profily
Už tradičně děláme po načipování odběr krve a necháme vypracovat DNA profily a potvrdit paternitu štěňat, tzn. že je černé na bílém, že matka i otec jsou rodiči štěňátek.

OBOJKY
Dorazily nám obojky od firmy Dog4u.cz, které již objednáváme taky několikátý vrh. 

OBLEČKY
Děkujeme Katce Mjartanové za ušití krásných oblečků jak pro štěnda, tak i pro velké holky. 

A když jsem narazil ana látku na profilu paní Libuše Pincové, bylo jasné, že je taky potřebujeme smiley

Zároveň tradičně objednávám svetry u firmy SOFA DOG WEAR, které jsou prostě super a tak nemohly chybět ani tentokrát, včetně dokladovek.

 


29. 9. 2022
Odletěla Lysti

odcestovala nám princezna Lysti (ELUVEITIE Xalucha) Krásný život broučku ❤️. Co jsme ti mohli předat, naučit tě - to jsme ti poskytli. Všechny dárky od tetička a návštěv jsme přidali do výbavy, ještě jednou všem děkuji a vydali se na letiště do Prahy. Máš úžasný domov a vedle sebe svoji starší sestřičku Doors. Děkuji Saara za zprávy 😘

Na cestě do nového domova doprovázela Lysti i její sestřička Sadie. Pro Sadie to byla další socializace. Letiště zvládla výborně, cestování už má v malíčku a seznámila se i s vlkodavkama od Helči (chs Atagon). Píchla ji i včela pod oko, ale dneska už je opět bez otoku ❤️


23. 9. 2022

Dneska měly štěňátka velký den. Cestovalo se do Brna do Decathlonu a že jsme tam tentokrat chytli dětí a moc fajn lidí, kteří si našli chvilku a pohladili štěnda. Někteří to zvládají s přehledem, jiným to trvalo déle, ale v hlavičkách jim to šrotovalo. Děti na koloběžkách, hráči pinkpongu, nakupující, různé povrchy, zvuky. Opět velký zážitek.
Moc děkuji přátelům, kteří vyrazili s námi a každý si vzal na starost jedno štěňátko uvnitř obchodu.
 

Začíná období socializace
Jezdíme na výlety, návštěvy, navštěvujeme nádraží. Víc jim asi vadil ten déšť a chladno, než samotné vlaky, 😁 ale vysvitlo nám i sluníčko chvilkami. Na vodítku to ještě není úplně top, ale zlepšujeme se 😁 Každou volnou chvilku, když to počaí dovolí trávíme venku. Vyrážíme si zvykat na nákupní vozíky, trolejbusy, rušnou křižovatku, zoocentrum, parkoviště, auta. Na ulici to lépe nesou holka, uvnitř v obchodě jsou zas víc v pohodě kluci.


17. 9. 2022
KV KCHN Mladá Boleslav

Sobota byla extrémně náročný den.
Po tříhodinovém spánku jsem ve 3 ráno vyrazila do Mladé Boleslavi. Auto zaskládané, poháry, dárky pro vystavovatele, bednou pro výstavu a bonitaci, Distym (o kterého se pak celý den starala Pavla a vyběhala s ním krásné umístění - veliké děkuji 😘 ) a na to, abych neusnula dohlížela ještě Mila Kotasová. Děkuji 😉 Do cíle jsme po 4 hodinách dorazili včas. Teda zima, déšť, průvan, jsem neskutečné ráda, že to šlo v hale, protože si celý den pod stanem nedokážu ani představit 😁 Jako premiéru jsem si vyzkoušela funkci vedoucí kruhu a fakt děkuji všem za trpělivost a toleranci hlavně v závěru 😄. Na bonitaci se mi vytratila baterka ze čtečky, ještě, že měl pan rozhodčí svoji (myslím čtečku) 😄 Balení, naskládat vše do auta a vyrazit opět na 4 hodinovou cestu domů. Moc všem gratuluji ke krásným výsledkům, pan rozhodčí všem v rámci konkurence řekl svoje hodnocení, co jsou klady a zápory a ke psům i vystavovatelům se choval velmi pěkně. I když to byla výstava v hodně chladném prostoru i počasí, vždy muže být hůř.
Všichni jste byli úžasní a patří Vám velký dík ❤️
 
🏆DISTURBED Xalucha (Peruánský naháč velký)
Třída vítězů - V1, CAC, Klubový vítěz, BOS
Rozhodčí: Dušan Kuriš (SK)
 
 
 

13. 9. 2022

Tak máme za sebou očkování, čipování, kontrolu vrhu, odběr krve, další cestu autem a využili jsme poprvé vodítka 😀 
Pan doktor říkal, že mohou být unavenější, ale tato teorie mu nějak nevyšla 😄
 
 

❤️EVANESCENCE Xalucha - HA holka

💙ENSIFERUM Xalucha - HA kluk

🖤EXTREME Xalucha - HA kluk

💚ESKIMO CALLBOY Xalucha - HA kluk

🧡ELUVEITIE Xalucha - HA holka

10. 9. 2022
Vrh 'B' Xalucha

dnes slaví 7. narozeniny. 
BONEY M
BEE GEES
BLACK SABBATH

Všechno nejlepší zlatíčka <3

 


6. 9. 2022
V neděli u nás byla další mazlící teta, cesta sice byla přes hory, přes doly, ale moc rádi jsme ji viděli ☺️ Pavli děkujeme za návštěvu, dárečky pro štěnda i pro mě 😉

 
Video z venkovního výběhu: https://www.facebook.com/100000133483260/videos/482525700361844/


2. 9. 2022
Dneska nám přijela návštěva. Eva se svýma vipetkama navštívily štěňátka a bylo to strašně fajn odpoledne. Děkujeme za dárečky a těšíme se na další návštěvu ❤️


Když to jde, tak jsme venku ;-)


27. 8. 2022

Včera jsem měla návštěvu, teda nejen já, ale i štěňátka ☺️
Velice moc děkuji za pomoc při stavění štěněcího hřiště a takové nádherné obojky s vodítku jim ušila Vlasta (majitelka od Bíby) ❤️ Pokud nezačne zas pršet, dneska pokračování ve stavbě 👍💪
  
 

25. 8. 2022
už i baštíme ...


18. 8. 2022
První návštěvy

 

v bedně je nejvíc hlídá tetička Dream


9. 8. 2022
Focení

 

 


3. 8. 2022
Máme vybrané jména, tentokrát dost zasahovaly děti, hlavně u jmen kluků. Nakonec si jedno klučičí vybral Alex, jedno Sára a jedno já:

Vrh "E" Xalucha
❤️ EVANESCENCE Xalucha - HA holka
💙ENSIFERUM Xalucha - HA kluk
🖤EXTREME Xalucha - HA kluk
💚ESKIMO CALLBOY Xalucha - HA kluk
🧡ELUVEITIE Xalucha - HA holka

26. 7. 2022
Holky už mají vybrné jména


21. 7. 2022
A jsme na světě - vrh "E" Xalucha

20. 7. Bon se chová jinak, než jindy. Je tichá, jako by byla duchem jinde. Dneska musím spát už v obyváku u ní. Čtvrtky mám v práci vždy nejvíc nabité a jako by mi říkalo, že tento čtvrtek to nebude jinak :-D, ale z jiného důvodu. Bon začala střídat místa k ležení, byla stále tichá, ale neustále přecházela z místa na místo. Často lehá na zádech, prodýchává a vše prožívá uvnitř. Znala jsme to už u ní z předešlého vrhu, tak mě to tentokrát už nechalo v klidu. Kolem 11 se nastěhoval pod můj pracovní stůl, neustále se umývala a střídalo to prodýchávání, sem tam se jdeme vyvenčit, už jen na vodíttkua hned chce domů. Kolem 16 hodiny začíná vše tahat, přehrabávat, točit se do dek, hrabe a hrčí u toho, stejně, jako když provokuje ke hře. 16:30 se nastěhovala sama do bedny, kontrakce jsiu již silné a co 2 minuty. 17:06 se narodila první HA holčička 358 g, 18:32 HA kluk 360 g, ten šel první zadečkem, 18:59 HA kluk 354 g, další HA kluk se narodil 20:37 326 g a původně jsem si myslela, že to už bude konec, ale stále se mi zdálo v bříšku ještě něco na pohmatu. 21:55 se narodila HA holčička 336 g. Tentokrát jsme se moc nevyspala, protože Bon stále prodýchávala a minulý vrh porodila ještě štěně po 12 hodinách od ostatních, tak jsem stále čekala, jestli se i letos nebude něco takového opakovat. Nemohla jsem se dočkat rána. Hned jsem sedla do auta a jeli jsme na veterinu na kontrolu. ono potvrdilo konec porodu a my můžeme přivítat vrh "E" v počtu dvě holé holky a 3 holí kluci.

holka - kluk - kluk - kluk - holka

 


Chvíli jsem nestíhala doplnit novinky, ale díky době jaká je, jich ani moc nebylo, tak to teď zhrnu najednou.

Hlavně jsme slavili narozeniny:

9. 5. 2022 - měl Klash 11. narozeniny (Klash Sweety Punk)
13. 5 . 2022 - měla 13té narozeniny Aylla (Ayllu Cerro de Pasco)
5. 6 .2022 - slavily dětičky z vrhu "D" třetí narozeniny
8. 6. 2022 - slavily dětičky vrhu "A" deváté narozeniny 

Byli jsme i na několika výstavách.
V poslední době asi za uvedení stojí
Klubová výstava KCHN v Olomouci v 05/2022

Boney M Xalucha - V1, CAC
Ayllu Cerro de Pasco - V1,  BOV
Disturbed Xalucha - V1, BOB, BIS

 


5. 3. 2022

BEE GEES Xalucha
Bíba úspěšně složila zkoušky noseworku NW-C b
V nádherných časech: 00:21:16 s a 00:34:35, kdy limit je 03:00:00 :-)

Moc gratulujeme a máme obrovskou radost. Bíbo jsi super ❤️

 


 
28. 2. 2022

  

 


1. 2. 2022

GRANDE DAME Mezi kamarády❤️
*  01. 2. 2011
+  22. 3. 2021
(Xabat Greirish x E Viva Eržika Mezi kamarády)

Granduška by měla už 11té narozeniny. Ale v březnu 2021 nás navždy oustila. Byla to velká dáma s velkým srdcem a vždy na ní s láskou budeme vzpomínat.