31.12.2010 - A je tady Silvestr. Ráno se nikomu nechtělo vstávat. Martin jel ještě do práce, dětičky zas tančily ve vedlejším pokoji a dospěláci a psi se různě povalovali. Na oběd byla zelňačka a svíčková a po ní už se nehl nikdo :-) Ale přece celý den jen neprolenošíme? Dětičky nám až na Alenku daly košem, tak se vyrazilo bez nich do okolí Bobravy. Nahotinám se moc nechtělo, ale nakonec co naplat, radši se pustily do hry a běhání. Vrátili jsme se už za setmění. Nastal čas chystání, mazalo se, tvořilo, krájelo, zdobilo. Pomazánky, jednohubky, fantastické chlebíčky od Janči Sedláčkové, rolády od Věrky, brambůrky od Erbíků .. no samé dobroty, ještě dnes se pomalu nehýbu :-)

Večer nám zkrátila společenská hra Alias, další pokračování bude v Bedřichově, čím více lidí hraje, tím větší zábava a už tu byla půlnoc. Přípitek, dětičky venku s prskavkama na zahradě a pak už se pomalu odpadalo. Je tu rok 2011, tak ať je pro všechny jen dobrý!!

30.12.2010 - Letos budeme slavit Silvestra u Věrky v Brně a na 30.12. jsme si naplánovali procházku s Janou Buchingerovou. Sraz byl dopoledne v Břeclavi a pak se jelo na Pohansko. Venku mrzlo, ale vesměs jsme nepotkali až na vyjímky ani živáčka. My se řádně i se psy vyvenčili a pesani byli nadšení, jak mohli lítat po louce cestou k zámečku. Řádně vyběhaní se jelo do Úval za Erichem a barbuchama. Jana jako vždy měla navařeno. Hromadný oběd a teplo od kachláčů s kávičkou přišlo moc vhod. Čas rychle ubíhal a ač by jsme mohli kecat pořád a donekonečna, bylo na čase opustit útulné obydlí a přesunout se do Brna. - Fotky zde

Děti jsou nezmaři. Karel zapůjčil tančící podložku, která společně s konzolí Nintendo Wii byla hlavní zábavou pro děti a nejen pro ně :-)

14.12.2010 - Byl večer, holky po večeři, leželi jsme u telky. Fláva pokaždé když chce jít ven, zvedne se a jde někomu olíznout nohu nebo ruku, to je znamení, aby někdo z nás vstal a šel ji otevřít dveře ven. Tentokrát jsem šla já. Vyšli jsme na zahradu, holky zaujali svoje oblíbená místečka a pak se ještě proběhli po zahradě. Už jsme chtěli jít domů, když kolm procházel pejsek. Fláva běžela ještě k brance si štěknout, Aylla už zdrhala domů - byla ji zima a neměla na sobě nic oblečené. Fláva štěká u branky, pejsem přechází, tak jí říkam, no tak pojď, už jsi to ohlídala a všem řekla. Otočila se a čím více se ke mě přibližovala, tím šla pomaleji. Nechtěla jsem aby uklouzla, tak jsem ji na terase a v chodbě držela za obojek. To už jsem cítila, jak zrychluje a chce se dostat na svůj pelíšek. Začaly se jí podlamovat nohy a sotva jsme došly k pelechu, lehla si na něho a přestala dýchat. Začala jsem ji masírovat a zároveň volal na Petra. Byl u mě téměř hned. Převzal masáž, já vytáčela veterináře. Zdálo se nám, že se chytla a slabě dýchá, ale bylo to jen asi 2 nadechnutí a zase odpadla. Ani masáž, ani umělé dýchání už nám ji nepomohlo mezi nás vrátit. Umřela nám před očima. Ráno jsme ji odvezli na pitvu. Při pitvě zjistili, že srdíčko zasáh infarkt, téměř na třetině.

Navždy zůstane v našich srdíčkách, bude součástí a nedokazují to jen fotky na stěnách, ale krásné vzpomínky. Obohatila náš život a vnesla plno krásného. Flavinko - nezapomenem!

12.12.2010 - Dneska nás Fláva trochu postrašila. Spadla venku a spadla do bezvědomí. Naštěstí s námi byla Radka a po masáži srdce se Fláva zase chytla. Pro jistotu jsme jeli na veterinu na prohlídku. Zbytek dne pak prospala. Sice jsme ji neustále kontrolovali a hlídali na každém kroku, ale Fláva dělala, jako by se nic nestalo. Hrála si s Ayllou, chodila rovně .... ještě jsme si pochvalovali, že to byl asi otřes mozku, jak sebou švihla na zem.

4.12.2010 - jedeme se podívat na štěnda k Helči. Zároveň nám otevřeli poslední úsek dálnice Kroměříž - Zlín, takže jsme za Otrokovicema najeli na dálnici a sjeli před Prahou na Velké Popovice. S úpravou povrchu to bylo už o něco horší, ale hlavně, že jsme dojeli celí. U Helči byla i Magda, tak jsme seděli a prokecali se až do rána. Mezitím se krmilo a fotilo a zase plkalo. Na druhý den jel Petr do Prahy a já vybírala a vybírala. Nakonec jsme si zvolili fenečku se žlutou šňůrkou, která dostala od nás jméno Awika. Moc se nám nechtělo, ale museli jsme vyrazit domů. Po cestě nám odešly žárovky, tak zbytek cesty se odjelo na dálkové a mlhovky. Naštěstí nebyl skoro žádný provoz v noci. U Kojetína bylo největší minimum teploty -21°C.

21.11.2010 - V pátek nás čekala svatba sestry a v sobotu se přesouvali teprve domů, proto jsme tentrokrát přihlásila Ayllu pouze na nedělní výstavu do Nitry. Jel se mnou i Alex, který má rád vystavování a dělá mi celodenní společnost. Ayllu získala V1, CAC a Res. CACIB. Dneska mě trochu nechala ve štichu, vůbec se jí nelíbil kruh a po jeho jedné části odmítla běhat. Prostě ten úsek byl pro ni tabu. V závěrečných soutěžích šel pak Alex s Ayllouv soutěži "dítě a pes".

12.-13.11.2010 - Anubis Cup. Přihlášená byla Fláva i Elee. V pátek jsem vyzvedla v Milešovicích Janu s Eleenkou a v Brně se potkaly s Věrkou a společně jeli do Kozlova, kde se letos bude konat Anubis Cup. Věrka tam u rozhledny zajistila ubytování, aby se nemuselo v sobotu brzo vstávat a jet tak daleko. Byl to opět velmi krásný večer i den, mezi přáteli. Fláva sice poslední závod v roce sabotovala a to tak, že dost, ale je to můj miláček, vše odpuštěno :-))). V sobotu odpoledne jsme zanechali na Kozlově Věrku s Tonym a Henrym, která byla přihlášena ještě na neděli do nechrtů a my s Janou se vrátili domů.

8.11.2010 - First Lady Mezi kamarády má štěňátka. 4 holky a 2 kluky. Tatínkem je Jolly-Boy von Wilar a my jsme na sestřičku Flávy moc hrdí. Protože by jsme chtěli po Flavince štěňátko, ale ta nikdy mít štěňátka nebude, zamluvili jsem si holčičku u Helči od Ladynky. Už se na mrňouska moc těšíme.

6.-7.11.2010 - Původně jsme chtěli jet s Flávou na bonitaci, ale díky falešce nám tak pohubla, že by nás někdo mohl nařknout, že jí týráme :-). V sobotu jsem se teda zabalila, naložila do auta sušičku, kterou půjčím teď Helči, když budou mít štěňátka a vyrazila do Velkých Popovic. Dorazila jsme odpoledne, Ladynka už je těžkotonážka, ale poád to vypadá, že nebude rodit. S velkou nadějí jsem ještě přespala a čekala do neděle, ale pořád nic, tak odpoledne vyrazila k domovu.

5.11.2010 - přišla nám registrace Mezinárodně chráněné chovatelské stanice:

XALUCHA

(reg. číslo: 1141/10)

31.10.2010 - Dneska byl den focení. Jako každý rok i letos jsme se objednali u Pavla Lígra a sešli se v Pohořelicích u zámku na podzimní focení. Fotky dopadly úžasně :-)

23.10.2010 - Tento víkend jsme u Jany v Úvalech, na návštěvě jsou i Sedláčci, kdy Míla přivezl nový počítač pro Janu. Večer jsme jeli do Valtic na večeři a v neděli pak všichni domeno. Zase to rychle uteklo, jako vždy. Na zpáteční cestě jsem se stavila s Ayllou na oválu v Lednici, kde měl stánek Anubis a protože bundu zatím nemáme, tak jsem koupila zelenu mikynu. Sedí ji nádherně.

19.10.2010 - Přišly pelíšky od dooop.eu jeden pro nás a jeden pro Eleenku a protže jsme dnes večer v Brně, vzala jsem to Přes Milešovice a pelíšek Elee dovezla. V Brně špatná zpráva, obleček nám nesedí :-(, takže musíme zase upravit.

17.10.2010 - Jedeme na trénink do Radslavic. Je šílená zima a holky mají falešku, no úžasné běhání :-) Ale díky organizátorum, že se jim v takové sibérii chtělo.

11.-15.10.2010 - Aylle léčíme těžký zánět kůže na zádech a Max jezdí na kontroly po odstranění paspárků. 

4.10.2010 - Max šel na operaci, byly mu odstraněny paspárky. V pátek odpoledne jdeme na kontrolu.

2.10.2010 - dneska jsem měla výletní den. Nejdřív jsem se stavila u Sedláčků na kafe, pak jela do Bedřichova, kde zůstala Jana s Víťou a klukama. Přespala jsem s nimi v Bedřichově a v neděli vyrazila do Prahy k Matějovi a Olince a taky za jejich Terezkou, která už má rok :-).

26.9.2010 - MVP Brno - Ayllu získala V1 a CAC

24.9.2010 - A protože 28.9. bude státní svátek, vzali jsme si na pondělí volno a jeli na prodloužený víkend do Bedřichova, kde tráví svoji dovolenou Jana s Víťou a Erbem a Valdou. Dětičky jsou nemocné, tak zůstávají u babičky doma a s námi jedou jen psiska. Tentokrát ještě všichni, dokud jsou kluci malí a bez problémů. Flower, Ayllu, Max a Amígo. Cesta probíhala nad překvapení super. Dorazili jsme docela hodně pozdě, ale když se člověk pohybuje ve známém prostředí, vše klape. Psi šli ven a my nanosili vše do pokoje a kuchyně. Petr nejel bez své kávové mašinky, když Jana psala, že ta jejich je pokažená, takže jsme si ještě dělali noční kafe. Bylo něco po půlnoci, když jsme šli spát a ráno už na nás klepal Víťa, který přijel s bobkem. Pustili se do úpravy terénu a řádili o 106. Mezitím dorazila i Janča ze psy a Petr šel stahovat prasátko, které mělo být na oběd (teda spíše večeři :-)) Mezitím se pálily vyškubané a pořezané odkopky a keře a šáší. Taky dorazli Sedláčci s Eleenkou a Alenkou a jako překvápko dorazila odpoledne ještě i Věrka jen s Tonym a Henrym, protože Adélka má zlomenou klíční kost a tak zbytek zůstal doma. Věrka sice chtěla ještě večer odjet, ale naše naléhání bylo větší. Tak s námi zůstala do rána a kolem sedmé jsme vyrazili do Brna. Věrka s klukama domů a já s Janou a Ayllou na výstaviště. Jana nakoupila obojek a vodítko pro Valdu. Pak už jsme jeli zase zpátky do Bedřichova a ostatními. Počasí bylo tentokrát nepřející a stále pršelo a tak se topilo a vařilo a zahřívalo vším co teklo :-) V úterý už byl čas pro nás vrátit se domů a ač neradi, večer se odjíždělo. Kluci putovali zase do areálu hlídat a my rychle domů za dětičkama.

18.9.2010 -  Dnes je v Tišnově speciální klubová výstava KCHN. Ráno jsme trochu zaspaly, ale dorazily akorát na přejímku. Původně chtěl jet Alex, že bude Ayllu vystavovat, ale ráno nechtěl vstávat, zvlášť tak narychlo :-) Ayllu se potkala s maminkou Májou a bráškou Tanym a jejich paničkou Monikou. Poprvé jsme opustily třídu mladých a byly již v mezitřídě. Paní rozhodčí nám dala V1 a CAC a posléze jsme byly v kruhu znovu o vítěze speciální výstavy, kdy vybrala paní rozhodčí Ayllu. Moc mě to potěšilo, protože ještě den předtím jsem uvažovala o odstoupení kvůli falešce u Aylly. Bere sice homeopatika, ale i tak už ji mírně natekly struky a další projevy jsou občas taky nápadné. Ale ten den byla suprová. Potřetí v kruhu běžela o titul BOB, ale ten už dostal Jedíkuv syn Richi - moc gratulujeme. Posudek je v sekci Naše holky - v záložce výstavy Ayllu.

V1, CAC, Vítěz speciální výstavy Aylla a Tany

Odpoledne pak probíhala bonitace. Vážení, měření, počítání zubů, předvedení a posouzení paní rozhodčí (Zdenka Jílková). Výsledek - Ayllu je chovná a bonitačním kódem AAB/0/B2/10, váha 12 kg, výška 46cm x délka 45cm, zuby 4+4/2+2.

A- peruánský naháč

A - forma lysá

B - velikost střední

0 - celkový vzhled

B2 - chybění řezáků

10 - rok bonitace 

17.9.2010 -  tak dneska nám Ayllu trochu přispal pan doktor. Musel ji udělat RTG snímek, aby mi mohl zapsat do PP úraz, při kterém se ji zlomil zub. Zbytek zubu s kořenem je na RTG snímku patrný. Potřebujeme to kvůli zítřejší bonitaci. Zároveň když spinkala, provedlo se vyšetření luxace patel. Levá noha 0, na pravé máme 1. Může to souviset s úrazem když byla Ayllu malá a Flower ji zašlápla. Tenkrát kulhala a brala léky od bolesti. Běhat můžeme dále a bez komplikací :-). 

12.9.2010 - Nečekané akce jsou nejlepší a pár mailu a hurá v neděli ráno se jelo do Českých Budějovic na sraz naháčů. S Míšou a Diegem jsem se potkali na benzince v Hulíně a frčelo se do ČB. Sraz byl úžasný, plno super lidiček a krásných pejsků. Nádherné fotky a počasí bylo jak na objednávku :-) Měla jsem sebou jak Ayllu, tak i Flavinku.

10.9.2010 - Dneska měla Flower kontrolu na sonu a je to opět dobré, ale bylo nám doporučeno buď nakrýt při dalším hárání nebo vykastrovat. :-(

6.9.2010 - Flower má antibiotika, po dohárání byla opět zvětšená děložní stěna a tak jsme přeléčili.

5.9.2010 - Dneska si jedeme pro štěňata. Budou to dva kluci. Jeden kavkazák a druhý jihoruský ovčák. Dali jsme jim jména MAXIMUS a AMÍGO. Jsou to kouzelné chlupaté kuličky a zatím moc moc hodní.   

AMÍGO MAXIMUS

4.9.2010 - Odjela jsem do Havířova, kde dneska budu mít sraz ZŠ po 22 letech :-) Tentokrát se mnou jela pouze Flavinka a Alda, zbytek zůstal doma. Alda se vydal s Babičkou a dědou na oslavy a já šla s Flower navštívit Martinu a její smečku. Trochu nám po cestě pršelo, ale Fláva běhala sem tam a procházku si i v dešti užila. Marťa měla napečený super štrudl. Škoda, že nevyšlo počasí a nemohlo se sedět na zahradě. Domluvila jsem se na jarní návštěvu a upravíme hafany - na smečku už je potřeba více rukou :-)  

27.-29.8.2010 - Pohár města Litomyšl - coursingový závod. Jelikož Flává hárá, tak zůstala doma. Zato s námi vyrazila poprvé Janča s Eleenkou. Věrka zajistila ubytování v kempu v Litomyšli, kousek od hráze a tak naš posádka ve složení Věrka (Tony + Henry), Janča (Elee) a já (Ayllu) máme před sebou babský víkend a dvy dny závodění a skládání licence. Eleenka úspěšně složila licenci - MOC GRATULUJEME a Ayllu opět odmítla běhat s košíkem. Po sundání si střihla bezvadně celou dráhu, takže je jasné, že to je košíkem. Proto pro letošek končíme s licencí a budeme pokračovat až příští rok. Tony a Henry si střihli závod a gratulujeme ke krásným výsledkům a umístění.

25.8.2010 - Bylo to spontální a velmi rychlé rozhodnutí. Odpoledne po práci jsme nasedli do auta, nechali děti a háravkly doma a jeli se podívat na setkání WDK, které se konalo v kempu Velkopařezitý. Cesta sice byla dost dlouhá, po příjezdu se všichni chystali na večerní irský večer s tombolou. Taky jsme něco přivezli do tomboly. Večwer utekl velmi rychle, ale museli jsme se ještě ten den vrátit, tak něco po půlnoci mířilo naše auto zase domů. Díky všem za super večer, po delší době jsem si to náramně užila.

13.8.2010 - Dneska jedeme na dovolenou do Bedřichova. Aylluška nám před týdnem začala hárat, tak to bude veselé. (nebylo :-() V sobotu jsme ještě jeli na závody coursingu Brněnský zajíc s Flower (chrti), kde nám získala krásné 2. místo. V neděli pak znovu s Ayllou, která plnila licenci. Bohužel se buď nelíbí košík na coursing, který má poprvé nebo je ovlivněna háráním, ale jinak bezproblémová běžkyně nám nechtěla běhat :-( Takže licenci musíme zkusit znovu. Aby toho nebylo málo v pondělí začala hárat ještě Flavinka, takže dovolená je hlídací před ostatními psy plná nervů a infarktových stavů. V úterý měl Petr od Ozzyho narozeniny, tak všichni připravili společně pohoštění na večer, slavnostní večeři a společný dárek. Zaskočili jsme si i do Westernového městečka do Boskovic, kde se to líbilo převážně dětem a naši čtyřnožci panikařili pokaždé, když se začalo střílet nebo mrskat bičem. Letos poprvé, co jsem na dovce neupravovala vlkodavy, nějak na to nebyl ani čas a ani chuť. Na konci týdne byl večer s tombolou a plno výher doufám, udělalo radost všem co vyhráli. Tombola byla velmi štědrá a děkuji všem, co do ni přispěli. Část výtěžku byla zaslána na Nadační fond IW.

   Dárek pro Petra 

30.7.2010 -  Přijeli k nám Sedláčci i s Eleenkou. Doufám, že se jim u nás líbilo a návštěvy budou častější.

4.7.2010 - Jedeme do Bedřichova. Sice jenom na chvilku, ale i tak nám je tam vždy dobře.

26.6.2010 - klubový závod coursingu Lovec roku pořádaný českým psem (http://www.ceskypes.cz). Tentokrát byl poprvé s holkama Petr sám a zvládli to super. Ayllu už byla zařazena do skupiny s PP nad 45 cm, takže byla ve stejné skupině, jak Flower. Ayllu - 4. místo a Flower - 6. místo.

   

19.6.2010 - odvezli jsme do Bedřichova holky na hlídání k Janě. Odjížděla jsem ze Sárkou na dovolenou a Petr byl na zakázce. Jana se nám ujala jak Flávy, tak i naší nahotinky. V pátek si je pak Petr jede vyzvednout.

12.6.2010 - včera k nám dorazila Jana Buchingerová, chovatelka od naší Flavinky a v sobotu ráno nás čekala daleká cesta pod Kunětickou horu, kde se konala klubová výstava WDK (rský vlkodav). Prostředí bylo krásné a počasí až abnormálně teplé. Já jela pouze fotit a Jana se mnou na kukačku. Nakonec jsem nezvládal pobíhat mezi dvěma kruhy, tak rozhodnutí padlo na fotku u kruhu fenek. Mezitím mě požádali Sedláčkovi od Ellinky, zda bych ji nevystavila, tak mimo plán jsem skončila i ve výstavním kruhu :-) Posudky byly u všech jedinců krásné, jen známkování se mnohým nelíbilo. Musím říct, že jiný kraj, jiný mrav. To co se líbí u nás v srdci Evropy, zase až tak neláká ostrovany a naopak. Atmosféra byla super a jsem ráda, že jsem potkala plno známých a přátel. Flower byla s námi, ale pouze přihlížela na ostatní. Cestou zpátky nás doprovázela pořádná bouřka, v Přerově zatopené podjezdy a z Přerova až domů popadané větve, stromy apod.

6.6.2010 - a tentokrát jsme vyrazili na MVP do Nitry. Jel se mnou i Alex a mamka, jako doprovod. Cestu jsme zvládli suprově, výstaviště hned našli, zaparkovali kousek od kruhu a pak už se jenom čekalo. Jelikož peruáni byli až mezi posledními, běhaal jsem fotit vlkodavy a ještě stihla vystavit Ayllu :-) vše na doraz. Aylluška se panu rozhodčímu moc líbila  získala V1, CAJC, BOB, Grand Prix Slovakia Junior Winner 2010. Zároveň jsme splnili udělení titulu:

 Slovenský šampion krásy mladých

V odpoledních soutěžích pak s Ayllu vystavoval ještě Alex soutěži dítě a pes a moc jim to spolu slušelo.

  

4.6.2010 - poprvé jsem byla na odpolední páteční CV v Senci a ještě k tomu to byla premiéra venku :-), což bylo i vidět. Aylla strkala zadek pod sebe a moc se ji stát v klidu na tom větru nechtělo :-). Ve třídě mladých dostala V1, CAJC. Pan rozhodčí nám dal do posudku strmější zadek, ale odpoledne konstatoval, že strmá není, prostě jak ji je zima, tak ho zařeže pod sebe. Při odpolední soutěži již svítilo sluníčko a tam se již Ajla ukázala v krásném postoji i pohybu.

 

30.5.2010 - "Krása a výkon" - Kozlov. V neděli ráno jsme vyrazili s Flávou a Toníčkem do Kozlova, kde se konal závod coursingu. My jsme si zde jeli vyběhat licence. Z Brna se odjíždělo pouze v kraťasích a tričkách, ale jakmile jsme přijeli do Kozlova, oblíkaio na sebe vše, co bylo v autě. Docela pršelo a pak se během dne už jen střídal déšť a jasno. Rozhodčí to neodradilo a přesto se běhy konaly. Flower svůj první párový běh běžela se psem a druhý běh s fenkou. Oba běhy dopadly dobře a tak můžeme požádat o vydání coursingové licence. I pro nepřízeň počasí to byl krásný den, super zázemí, kde jim nevadili pejsci a jídla měli taky dost :-) Chata Maxe Švabinského u rozhledny v Kozlově můžeme jen doporučit. Odjíždělo se až pozdě večer, ale posádka spokojena, Toníček i Flavinka splnily běhy pro udělení licence a dokonce nám celou cestu svítilo sluníčko :-)

23.5.2010 - jsem poslala krátký odkaz na otázku proč máme irského vlkodava a jak se s ním žije do časopisu "Psí kusy" včetně pár foteček. Pokud to použijí, bude v nadcházejícím čísle.

21.5.2010 - 23.5.2010 - O víkendu se v Bedřichově koná členská schůze WDK. Domluvila jsme se z Janou a přijela už v pátek na večer. Byla tady už Pavla s Kačkou a maminkou a Jana. Po večeři se hrála stolní hra, teď si nevybavím její název, ale úžasně jsme se pobavily všechny :-) Sobota utekla rychle. Vařilo se, uklízelo, jelo se na nákup. Večer jsem vyzvedla Šárku na nádraží, která přijela vlakem a v neděli se už jen čekalo na příjezd ostatních. Schůze začínala v 11 a díky objíždce ze strany od Prahy, dojelo dost lidí opožděně, ale to nikdo nevěděl. Projednávaly se stanovy klubu a tak bych očekávala, že dorazí velké zastoupení, bohužel nás přijelo jen 22, ale na druhou stranu to probíhalo relativně v klidné atmosféře. V porpvnání s loňskými Otradicemi to byl klídeček :-) Tak máme nové stanovy, nového poradce chovu a já mohla upalovat domů :-) 

  

15.5.2010 - 16.5.2010 - MVP Bratislava. V sobotu ráno jsem vyjela od Jany brzo. Do Bratislavy jsem frčela sama s Ayllou a neměla ponětí, jak to bude při příjezdu vypadat. Musím říct, že i když počasí bylo nic moc, tak cesta na výstaviště díky TomTom úžasná :-) Nebýt řečí Jaroslava, asi by to nebyla taková pohoda :-) Na výstaviště jsem dorazila hned, příjezd, placení a veterinární konmtrola proběhla v klidu a velmi rychle. Halu jsem našla taky hned. Kruh byl prostorný, venčení kousek, voda a toalety po ruce. Dokonalá spokojenost. V sobotu Aylluška perlila a získala V1, CAJC a BOB. Do závěrečných soutěží bylo dostatek času, přemístila jsem se tedy ke kruhu s vlkodavy a nafotila celou třídu. Ve 3 hodiny začaly závěrečné soutěže, kde Ayllu nastoupila mezi nejlepší mladé fenky s tituly CAJC a podruhé mezi vítěze s BOB V. skupiny FCI. Další umístění již nebylo, přesto mám z ní velikou rodost. Ani jednou mě nenechala ve štichu. Pěkně běhala a měla krásný postoj. Neustále si kontrolovala, co po ní chci. Doufám, že jednou to takto bude vypadat vždy :-). V neděli přes noc prošla bouřka a ráno kromě popadaných větví všude plno vody. Obrovské kaluže, úporný vítr a střídající se déšť s průtrží. Aylla nechtěla ani chodit ven se vyvenčit. Tentokrát umístění nebylo žádné. Ale každý den není posvícení :-) Tak blahopřejem všem ostatním a my se nachystáme na další výstavu.

14.5.2010 - večer jsem vyrazila k Janě do Úval. O víkendu nás čeká Bratislava, jak v sobotu, tak i v neděli a od Jany je to do Blavy po dálnici už jen kousek.

13.5.2010 - AYLLU MÁ DNES 1 ROK. Dort už dostala včera s Flavinkou. Je to malá živá mrška plná elánu. Tak ji hlavně přejeme ať se má u nás dobře.

   

12.5.2010 - FLAVINKA MÁ DNES 2 ROKY. Moc ji holce blahopřejeme a doufáme, že s námi bude co nejdéle :-) Večer dostaly psí dort, kde na dortovém korpusu našly olomoucké syrečky, lahůdkové párečky, kočičí polštářky (hovězí, drůbeží, zvěřina a krocan) a zalito bio jogurtem s živými kulturami :-)

  

7.-9.5.2010 - tento víkend se jelo letos poprvé do Bedřichova. Počasí vypadalo dost děsivě, ale nakonec se i vyjasnilo a užili jsme si mezi přáteli a psy nádherný víkend. Kdo se někdy touláte v těchto končinách na faře v Lysicích se úžasně najíte a lidové ceny. Prostředí je super, dá se sedět jak na venkovní zastřešené terase nebo uvnitř. Děti zde mají houpačky, prolézačky a pejsci jim taky nevadili. Nazpátek jsme někteří šli pěšky do Bedřichova. Cesta uběhla rychle, udělalo se pár foteček a sotva poslední vešel do jídelny v Bedřichově spustila se taková průtrž mračen, že jsme byli rádi uvnitř s hrnkem kafe :-)

30.4.2010 - 2.5.2010  - večer jsem v Brně nabrala Janu a vyrazila s ní a Flávou a  Ayllou k Helči do Velkých Popovic. V sobotu nás čekala s Ayllou v Praze Klubová výstava a v neděli pak MVP Praha. Posudky jsou v sekci výstava.
1.5.2010 - Ayllu Cerro de Pasco - třída mladých V2
2.5.2010 - Ayllu Cerro de Pasco - třída mladých V2

 

29.4.2010 - vzala jsem si v práci na půl dne náhradní volno a vyrazila do Medlánek na letiště, kde se konal trénink coursingu. Počasí nám přálo. Byl nádherný den a děcani se vydali se mnou. Holky si náramně zaběhaly, Sárka s Aldou naběhali a domů jsme odjížděli značně znaveni. Díky ochotným fotografům, máme i nádherné fotečky.

    

 24. 4. 2010 - Dnes je coursingový závod Placatí speciál pro neplacatí plemena, pořádaný českým psem (www.ceskypes.cz) Falvinka nasbírala 325b (162b/163b) a získala 5. místo z chrtů. Aylla se zůčastnila klubového závodu Klubu chovatelů naháčů. Ve třídě Puppy s bodovým ohodnocením 328b (164b/164b) získala 1. místo.

  

14.-18.4.2010 - jela jsem navštívit kamarádku do Německa a tak zůstaly holky doma s Petrem a dětmi.

11. 4. 2010 - NV Ostrava (neděle) - ráno jsem vyrazila jen s Ayllou, Sárince se nechtělo vstávat a tak Flower zůstala u babičky v Havířově. Ke kruhu jsem dorazila kolem půl osmé, ale už tu bylo docela plno. Našla jsem nám místečko, vybalila věci a šlo se ven kouknout po stánkách. Ajince jsem koupila černé výstavní vodítko a moc ji sluší :-) a pro Flavinku deku s protiskluzem. V devět hodin začalo posuzovaní. V našem kruhu posuzoval p. Mudra. Aylla tentokrát pěkně běhala a i přesto, že jsme byly v kruhu 3x, mě nenechala ve štychu :-) Poprvé jsme získaly V1 a CAJC, podruhé jsme byli v kruhu s pejskem, který dostal CAJC (Black & White Milthon Bohemia) a tady nám pan rozhodčí udělil titul Nejlepší mladý a potřetí jsme byly v kruhu o titul BOB s fenkou Ania Izabel Javanna. Tady vyhrála Ania. Všechno proběhlo tak rychle. Šla jsem zapsat titul do průkazu původu a u přepážky mi oznámili, že postupujeme ještě do závěrečné soutěže o nejlepší mladou fenku ve tři hodiny. Bylo půl jedenácté a co teď. Tak jsme jely k babičce, chvilku si oddechly a pak vyrazily zpátky na Černou louku. Nečekala jsem takovou velkou účast. Když do kruhu nastoupili všichni mladí psi, tak se tam téměř nevešli. A pak už hlásili, že mají do kruhu nastoupit všechny mladé fenky. Bylo nás tam teda taky dost :-) Paní rozhodčí Ing. Alena Košťálová vybrala 10 mladých fenek do TOP10 a mezi nimi i Ayllu :-). Posudek je v sekci výstavy.

10. 4. 2010 - NV Ostrava. Dneska jsem šla z holkama jenom jako divák. Flavinka se nevystavovala a tak jsem vzala do ruky foťák a fotila, fotila a fotila. Mám zdokumentovány všechny třídy IW (irský vlkodav). Fenečka Brave Casidy Ray, dcera Cesara Mezi kamarády posbírala všechny tituly V1, CAC, BOB, NV, BIG a moc ji to s majtelkou Pavlou slušelo. Taky zde byla ve třídě mladých fenečka Audrey Golden Siberia po Amberovi Mezi kamarády a získala V1, CAJC. Ozzy se krásně vystavoval a Ladě to pěkně šlo i když byla trochu nervózní, moc jim to slušelo. Fotky jsou na Rajčeti: http://spytak.rajce.idnes.cz/2010_04_10_NV_Ostrava_IW/  Původně měla posuzovat podle katalogu Malgorzata Supronowicz, ale nedorazila a tak posuzovala p. Růžičková (zaměřila se hodně na skus a zuby).

9. 4. 2010 - přijeli jsme večer k Ladě do Dobré. Po chvilce bloudění jsme ji i našli a rychle vyrazili za tmy na prochajdu. Naše holky už měli dost sezení v autě a chtěli se proběhnout a taky je bylo potřeba trochu uklidnit z toho vítání mezi Flower, Ayllou, Ozzym a Maxem :-)

7. 4. 2010 - včera byla Sárka na copánky ve Zlíně a Dáška nás pozvala na společnou procházku na Kudlov. Fláva i Aylla si to pořádně užily, počasí bylo super a dokonce zvládli holky první svoji cestu autobusem z Kudlova do Zlína :-)

 

5. 4. 2010 - dneska se měla konat velikonoční procházka s vlkodavy, ale počasí nám moc nepřálo. Tak jsme alespoň dorazili do Nové Dědiny k Lidce a potkali plno známých u kávičky a někteří i u panáka něčeho silnějšího :-)

  

4. 4. 2010 - včera večer k nám dorazila z Brna Věrka s Tonym a Henrym. Ráno nás čekala cesta do radslavic na Hanácký pohár, kde Tony, Henry a Flower skládali licenci. Samostatný běh máme za sebou, čekají nás ještě dva párové běhy, aby jsme licenci složili úspěšně. Henry a Tony už mají za sebou jak sólo běh, tak jeden párový a úspěšně. Flower si při párovém běhu chtěla hrát, místo aby lovila střapec.

  

 

15. 3. 2010 - odpoledne jsme jeli opět na kontrolu a kontrolní sono. Sono je negativní, Flavinka je v pořádku. Přibrala 5 kg, tak už nevypadá, jak vychrtlina, ale ještě ji musíme dokrmit.

13. 3. 2010 - byla bonitace, které se zúčastnila First Lady MEZI KAMÁRÁDY. Ke krásnému bonitačnímu kódu moc gratulujeme sestřičce i její paničce. Heli - super!

8. 3. 2010 - dnes byla kontrola na veterině. Ještě máme na týden antibiotika, za týden kontrolní sono.

27. 2. - 7. 3. 2010 - vybaveni antibiotiky a ujištěním, že teď nic víc pro ni udělat nemůžeme jsme všichni vyrazili do Alp. Flower úplně roztála. Běhala s Tonym jak o závod. S Henrym zdolávali cestu z mezistanice a dokonce letos už celkem pěkně nasedala do kabinky. Aylla sice vyhledávala nezasněžené remízky pod stromy, aby se jí náhodou sníh nedotkl, ale když ji Flavina začala lovit, nepohrdla ani úkrytem v iglu, které si děti vedle cesty postavily. Hlavně že se měla kam schovat :-) V penzionu Paletti jsou k pejskům velmi tolerantní a panuje zde opravdu přátelská atmosféra. Pro rodinky s dětmi, popřípadě psími miláčky vřele doporučujeme.

25. 2. 2010 - druhá dávka Alizinu po 24 hodinách. Preparát snáší velmi dobře. Žádné vedlejší účinky, dokonce dnes večer poprvé po dlouhé dpbě s chutí snědla svoji večerní porci.

24. 2. 2010 - Dnes jsem byla s Flower na veterině. Nechce jíst a když pohrdne už i piškotky, tak to nevěstí nic dobrého. Pan doktor operoval, tak nás ošetřovala paní doktorka. Poslechla si srdíčko, prohmatala břicho, měřila teplotu. Nic evidentního nenašla. Flower je hravá, kromě toho, že nejí a hubne je jinak vitální. Venku řádí a běhá, radostně se honí s Ayllou. Pro jistotu nás ještě objednala na večer na sono. Večer už nás přijal i pan doktor po sono vyšetření byla diagnóza - zánět dělohy. Aplikoval ji preparát Alizin na otevření děložního čípku a antibiotika. Teď je to o čase, jestli se z toho dostanem, nebo ji budou muset operovat a dělohu odstranit.

24. 2. 2010 - naštívila nás Enjoy Mezi kamarády. Příští týden se chystá na bonitaci a tak je potřeba ji trochu doupravit. Jelikož u nás byla poprvé, byla trochu nervózní a práce nešla tak rychle, jak by měla. Je to pěkná světlá fenečka a držíme ji pěsti.

6.-7.2.2010 -  DUOCACIB Brno - Bohužel Flavinka nám zůstala přestavěná, tak máme po výstavách, pro nás je to pořád nejkrásnější princezna. V kruhu se teď pokouší Aylla, která po prvním hárání značně pojala nedůvěru ke všem a ke všemu. Je to as ní nyní komplikované, ale to se určitě změní. V sobotu dostala ve třídě dorostu VN1 a v neděli VN2, včetně velice krásných posudků (v sekci výstavy)

  

20.1.2010 - Protože nemůžu zasahovat do html kódu, tak jsem si dnes zaplatila placenou verzi.

16. - 23.1.2010 - Lada s Petrem jeli do Anglie a tak u nás byl Ozzy na hlídání. Myslím, že si to jak Flavinka, tak i Ozzy užili a v neposlední řadě i Aylla, která najednou měla dva kožichy na tulení :-)

3.1.2010 - Jako každý rok, i letos jsme se vydali na novoroční pochod. Fláva se poprvé svezla vlakem a moc ji to neuchvátilo a tak jsme radši na zpáteční cestu šli pěšky ze Sušic přes Babice do Spyťáku

2.1.2010 - Dnes jsme se vrátili ze společného Silvestra v Mikulově. Bylo to ještě lepší, než se očekávalo. Jana udělala všechno možné i nemožné, aby to byl silvestr s obřím "S". Jani, za to velký dík. Článek, jak jsme ho strávili napsala a vystavila na svých stránkách, tak zde vkládám odkaz: http://vlkodav.com/pages/clanek04.htm target a fotečky pak najdete tady: http://mezikamarady.rajce.net

A máme tady rok 2010!