30.12.2009 - Letos jsme na opslední chvilku domluvili Silvestr mezi přáteli. Bude se konat v Mikulově v penzionu u Horáků. Je to kousek i k Janě, takže nemusí cestovat se všema barbuchama a přesto ho bude trávit s námi.

27.12.2009 - Jedeme do Havířova na oslavu. Děda má 65 let. Akorát, že to vyšlo na neděli, tak jen na otočku a jede s námi Ajla, Flavinka "háravka" zůstala doma, kde teď má svůj klid.

25.12.2009 - Tak Murinka se po 6 nocích vrátila sama domů. Každý den ji hledalo plno přátel a páníček, ale holka je šikovná a našla cestu. Přišla jako by nic a měla hrozný hlad :-) Tak krásné Vánoce.

24.122009 - Vánoce - všude to voní a holky chodí kolem jak mlsní kocouři. Kdyby bylů alespoň venku sníh na zimní hrátky. Ale večer se našly pod stromečkem i dárečky pro Ajlu a Flávu, tak snad byly spokojené :-) 

19.12.2009 - V pátek večer se v okolí Frýdku Místku ztratila fena IW slyšící na jméno Murina. V případě jakýchkoliv informací volejte prosím 605 353 898 nebo 604 787 487.
Fotto zde: http://vlkodav.webnode.cz/news/ztratil-se-vlkodav/

19.12.2009 - zítra jsme měli jít běhat s Českým psem na vánoční trénink Coursingu, ale díky našim dvou háravkám jsem to musila zrušit. Už vidím, jak by byli všichni nadšení s našim maxi odérem.

17.12.2009 - aktualizace stráneček Jany - chs Mezi kamarády (http://vlkodav.com)

16.12.2009 - tak už začala i Fláva :-) Tak máme doma dobrý tandem.

5.12.2009 - Tak nám začala hárat Ayllu, je to dost paradox, protože o rok starší Flavinka pořád nic. Tak uvidíme, jak to bude prcek snášet.

9.11.2009 - jedu s Petrem a Ayllou do Prahy. Mě čeká pooperační vyšetření ve FN na Karlově náměstí a na zpáteční cestě se chceme zastavit v Brně a koupit Ajince něco na sebe na zimu. Vyšetření proběhlo rychle a tak se v Praze dlouho nezdržujeme. Cestu k obchodu jsme v Brně taky našli rychle, ale smůla, právě dnes mají vyjímečně zavřeno. Takže opět nic. Snad venku nezačnou takové zimy, aby Aja odmítla jít ven :-)

25.10.2009 - Objednala jsem focení dětí a u nás to nikdy není jen o dětech, ale i o všech ostatních :-) Ráno to nevypadalo moc nadějně, tak jsem původně focení zrušila. Kolem jedné hodiny však začalo vysvitovat sluníčko, tak jsem rychle ještě volala fotografovi, jestli můžeme fotky udělat a on byl pro. Focení proběhlo tentokrát venku v lese nad lomem na Žlutavách. A tady je malá ukázka.

     

18.10.2009 - V Brně se pořádala Moravskoslezská národní výstava psů. V sobotu byla přihlášená Flavinka, ale nakonec jsem ji nechala doma, jak jsem psala po světovce, dokud se nepřestaví, s výstavami končíme. V neděli nastupovala Aylla do třídy štěňat. Do Brna už jsem s Ayllou a Sárou dorazila v sobotu večer a usídlila se u Věrky a Martina. Aylla si v klidu hrála s Henrym a testovala, co vše vydrží Tony. Dokonce jsem se za ni musela stydět, protože pokaždé když přišla z venku udělala v domě louži. Až později jsme zjistili, že neumí přejít úsek s kamínky na terase (nebo se spíše bála) a tak si to vždy přinesla domů. Jakmile to bylo odhaleno a přes kamínky se přenesla, byla z ní opět slušně vychovaná psinka :-) Ráno všichni ještě spali a protože já byla už značně nervózní vyrazila jsem k výstavišti. Po příjezdu jsem se vyštrachala s věcmi z auta a ..... chyběl mi očkovací průkaz. Taková blbost se stane jen mě. Tím že nejela Fláva jsem nebrala psí kabelku a vůbec mi nedošlo, že v ní má očkovák i malá. Zvedla jsem telefon a celá nešťastná volala domů. Petr se zachoval jak rytíř na bílém koni, no spíše na modrém autě a dovezl mi ho až do Brna, za co moc děkuji. Přiběhli jsme ke kruhu na poslední chvilku a k tomu šly na řadu jako první. Nemohla jsem popadnout dech a Aylla nechápala co se kolem ní děje. Paní rozhodčí se moc líbila a dostala moc krásné hodnocení a ocenění VN1.

8.-10.10.2009 - Večer jsme dorazili k Janě do chs Mezi kamarády. Ráno vyrážíme na světovou výstavu do Bratislavy. Večer nám utekl u výborné večeře a ráno se vstávalo brzo. Erich odřídil celou cestu a my si mohli ještě chvilku odpočinout. V autě nás bylo plno Jana s Erichem a Vivou a my s Flavinkou a Ayllou. Vystavovat se šla jen Fláva, ale Aylla jela taky s námi, aby si zvykala na výstavní ruch. Výstaviště jsme našli dobře, parkovací kartu jsme měli koupenou přes internet a tak po hladkém zaparkování šli Petr s Erichem vyvenčit psy a my s Janou najít halu, kruh a místo, kde se rozložíme. Díky brzskému vstávání a časnému příjezdu bylo v hale ještě poloprázdno. Našli jsme si místo a utábořili se. Během hodiny začalo chodit plno známých i nových lidiček. Bylo se na co dívat. Výstavní kruhy svým rozměrem poněkud zklamaly, ale jinak jsme si to užili. Konkurence byla velká a Flavinka se svým přestavěným zadkem získala hodnocení D :-) Tak dokud se nám prcek nějak nesrovná, tak má od výstav chvíli klid. Z čeho jsem byla maximálně rozladěná byl nehorázný přístup majielů psů. Úklid po svých miláčcích v převážné většině nikdo neřešil, z čehož jsem byla v šoku. Počasí bohužel taky nepřálo, pršelo a ochladilo se a tak venčení byla jedna velká balanční hra, kdo z koho nestoupne do h...a. Po skončení výstavy jsme si zašli na společnou večeři v Bratislavě a pozdě večer se přesunuli do Úval. Ráno pak po rychlé snídani zase vyrazili domů. Janě za azyl moc děkujeme :-)

5.10.2009 - V chs Moravian Perl se narodila štěnátka Peruánských naháčů a protože je to od nás kousek, jela jsem se na ně podívat. Jsou to teda klubíčka a všetečky. Chtěla jsem udělat fotky, ale mrňata se hemžila všude a já nebyla schopná je zachytit foťákem :-).

28.9.2009 - Vzala jsem Flavinku a Ayllu na trénink coursingu do Radkovy Lhoty. Šli jsme až na odpoledne na začátečníky. Aylla to zkoušela poprvé a Flavinka naposledy nechtěla běhat, kvůli zranění na tlapce. První běh zase protestovala. Po startu sice vyrazila, ale jakmile zjistila, že se jedná o igelitový střapec, echalo ji to úplně chladnou. Zato Aylla se chytla hned na první rovince. V druhém kole ji Jana navázala na střapec kůžičku a světe div se, Fláva se hned chytla, dokonce v závěrečné rovince i zrychlovala. Ajince se běhání za střapcem náramě líbí.  V cíli se do něho zakousne a nechce nám ho vrátit :-) Jelikož jsem byla sama, tak žádné fotečky nemám, tak snad příště. 

18.9.2009 - je pátek a celá naše rodinka, nově s Fildou (kamarádem od Sárinky) jsme mířili opět do Bedřichova, kde se u příležitosti klubové výstavy konal víkendový sraz. Účast byla jako poslední dobou vždy hojná a společnost velmi fajn. Kromě Jany a Ericha a jejich barbuch, dorazili všichni, koho rádi vidíme :-) Tentokrát se k nám přidal Maršík a Baťůžek a jejich pesani, až na Rozárku (která den předtím odešla do psího nebíčka) a Petr s Ladou a jejich Ozzym (Asgard ze Zlína). Večer jsme blahopřáli Helči, která měla narozeniny. V sobotu jsme někteří vyrazili na klubové výstavy. Já jela s Ajluškou na KV naháčů do Třebíče a Petr s Flavinkou na KV vlkodavů do Náměšti. Děti zůstali v Bedřichově s ostatníma, za což moc děkuji Věrce a Romanovi, kteří s nimi byli. Aylluška dostala krásné hodnocení a VN1. Fotky nafotila Monika Sógolová (od které Ayllu máme - chs Cerro de Pasco).

Aylla a bráška Anatana Cerro de Pasco   Aylla a mamča Garra Sillu Pazzda

Flavinka bohužel kvůli nesrovnalostem nestartovala. Moc nám udělala radost sestřička Ladynka, která získala výbornou. Když jsme přijeli do Bedřichova zpátky už tam byli i Vlkovi Hanka s Frantou a v neděli dorazila Dobruna s Aischou, 8.měsíční fenečkou (která potřebovala trochu upravit ;-) . Jinak na řadu přišlo i pár dalších kandidátů. Největší změnu naznal Igor, ale jinak se škubla i Jesika od Hanky, Fláva, Vivuše.  

 

17.9.2009 - dneska jsem jela přeočkovat Ayllu na vzteklinu

13.9.2009 - ráno jsem naložila děti, Flávu a Ayllu a vyrazila do Bedřichova za Věrkou, která tam pořádala sraz peruánů. Bohužel nepřízní osudu nefungovala voda, takže se návštěvníci rozjeli do svých domovů a my tam zastihli akorát Věrku s Martinem, dětmi a Tonym a Henrym. To nám však stačilo, aby jsme strávili krásný den.

9.9.2009 - Aylla už běhá zase jak srnka. Totálně bez následků. jelikož nám Fláva přes prázdniny poněkud zvlčela, tak začínáme opět s výcvikem základní poslušnosti a čeká to i Ajlu :-) Docela je to holky vyčerpává, protože pak usnou jak polena :-)

4.9.2009 - Fláva si podala ze skříně krabičku s Rimadylem a protože se jedná o ochucené tablety, tak je slupla Aylle všechny (8 ks). Naštěstí pro ni to nemělo žádný následek, jen další cesta na veterinu pro nové, aby měla Aylla a umístit je hodně, hodně vysoko :-)

2.9.2009 - dneska Aylla začala kulhat, teda lépe řečeno chodila po třech. Návštěva lékaře, kde se zjístilo poranění kolene, naštěstí to není nic vážného a za pár dní bude v pořádku. Užíváme Rimadyl.

22.-29.8.2009 - prázdninové setkání v Rokli u Kadaně (dovolená s vlkodavy). Poslední týden prázdnin jela naše rodinka v plném složení + fenka jezevčíka Milka od rodičů, kteří odcestovali do zahraničí. Po cestě jsme se stavili na Kladně podívat se na malou Terezku od Matěje a Olči a pak už hurá směr Rokle. Cesta byla dlouhá, ale našli jsme to hned bez komplikací. Bohužel náš příjezd padl do polední pauzy recepce a tak bylo potřeba ještě hodinu počkat, což se mi zrovna 2x nelíbilo, jelikož děti byly utahané po cestě, psiska taky a čekat další hodinu u auta .... (navrhovala bych to zapsat do propozic, které se zasílají mailem a taky uvádět, že karty se neberou) Každopádně jsme se dočkali. Celý týden byl plný her, procházek, povídání a zábavy s dalšími majitely vlkodavů. Musím poděkovat úžasné Kristýnce, která si každý den brala děti na dětskou školku, ty na to pořád vzpomínají :-). Udělali jsme si výlet na koupaliště do Kadaně a do ZOO v Chomutově, užili si zábavný irský večer s tombolou a svatbou a v pátek za námi přijela Monika - podívat se na Ayllu, jak krásně roste. Bohužel to rychle uteklo a my se za týden zase chystali domů, plní zážitků, informací, cen (z tomboly). A díky nezodpovědnému zaměstnanci se museli vrátit v pátek v noci a o víkendu letěl Petr do práce dodělat vše, co stálo :-(

 

 

13.-16.8.2009 - prodloužený víkend v Bedřichově. Úžasná atmosféra. Několik se nás sešlo už ve čtvrtek a zbytek dorazil v pátek během dne. Jana s Erichem a barbuchama, my s Flávou, Ajlou a Milkou (jezevčík od rodičů), Jana a Míla s Eleenkou (háravkou :-)), Věrka a Martin s Tonym (vipet) a Henrym (peruán), Magda s Casíkem, Helča a Roman s Ladynkou, Jana a Víťa s Erbíkem a pak ještě Katka a Slávek Matouškovi s Aminem a Oggym. Amin je tatínek našich F-kových štěňátek, takže i Flavinčin :-) No a nesmím zapomenou na děti - Davida (od Věrky), Matýska (od Helči) a Sáru s Alexem (od nás) Takže lidí, psů, dětí a dobré nálady kopec. V okolí plno hřibů, vycházky, večerní seznamování, společné vaření, olympiáda, tombola, sobotní návštěva Romči s Carpíkem a Jany s Maxem a Karla a Hanky s Audrey a Aghatou . No myslím, že se všichni dobře bavili a tak se těšíme na setkání 18.9. :-) Fotky z této úžasné akcičky jsou nahrané na http://mezikamarady.rajce.net

 

8.8.2009 - trénink Coursingu na Dvorské. Dnes to tam bylo spíše jako jedno obří setkání. Přijela se na nás podívat Jana, bez barbuch, protože bylo dost horko. Pak dorazila paní Kocmanová s peruánkama, taky se podívat a čekala na Albíčka, ale ten nepřijel a pak ještě přijela chovatelka od Ayllu a s ní i mamča a bráškové. Takže nás tam bylo dost požehnaně :-) Ajla v ničem nezaostáva za sourozenci, tak jsem ráda, pořád jsem čekala, kdy ji budu moci s někým srovnat. Bohužel Flavinka nechtěla běhat. Teprve až v neděli doma se přišlo na to proč. Měla bolavé přední tlapky. V pondělí se jelo na očkování s Ájou a tam jsme dostali i vodičku na Flower, teda její tlapiny.

1.8.2009 - ZAHRADNÍ PÁRTY v ZELENÉ aneb Petr už má 40 :-) To byla dobrá socializace. Plno lidí, dětí, neobvyklých pohybů. Jen Flavča se strašně bála Šemíka.

27.7.2009 - dorazil nám balíček z USA. Objednala jsem tam FURminátor na úpravu srsti, ale protože u nás je nehorázně drahý, šla jsem rovnou ke zdroji :-) Další dva kousky mám pro Helču a Magdu. A kdo neví o co jde, ať se koukne na stránky http://www.furminator.com Speciální dík patří Lence (BlueAngelz777), která mi je z velké dálky poslala.

25.7.2009 - děcani se vrátili z prázdnin od babičky. Je to u nás doma jak v úle. Ája chytá je, Fláva Áju a já všechny :-)

20.7.2009 - dnes jsem Flávu a Ayllu zaregistrovala na serveru http://www.backhome.cz (je to registr zvířat, chipů, cestovních pasů, tetování apod.)

18.7.2009 - V Brně Dvorské se konal Seilin memoriál - závod coursingu. My ještě licenci nemáme, ale jela jsem se podívat s Flavinkou a Ayllou, jak to na takových závodech vypadá. Potkali jsme Terku s Lancelotem a Beliskou a Šárku ze Sárou a taky jsem potkala peruány paní Kocmanové. Bohužel se velmi ochladilo a tak jsem kolem poledne vyrazila zpátky domů. A už po cestě na dálnici nás chytla bouřka. Jelikož jsem byla dost unavená, stalo se mi, že jsem si zažila mikrospánek a protože jsem byla kousek od našich známých  z Nové Dědiny, pozvala jsem se na kafe :-) Lidka nás viděla ráda a Kenďa taky :-)

  

13.7.2009 - V pondělí večer jsem odvážela děti k babičce na prázdniny do Havířova a brala si malou sebou, ať ji mám pod kontrolou. Jaké bylo zděšení, když jsem se s ní o pár hodin později opět vrátila. Po týdnu Fláva pochopila, že už u nás zůstane a hold s tím nic nenadělá. Od té doby jsou nerozlučná dvojka. Začnou si hrát většinou v době, kdy my se chystáme spát. Navzájem si vyžírají nenápadně misky, hlavně když se nikdo nedívá. Ája se zatím zmůže jen na dentální hygienu u Flávy a  Fláva se učí nezašlápnout tu malou mršku, co se jí pořád plete pod nohama :-)

  

12.7.2009 -  Jedeme na trénink do Radkovy Lhoty. Fláva dneska vyzkoušela první běh v páru s Gadem, ale spíše si s ním cestou hrála, než aby letěla za střapečkem. Druhý běh už běžela sama a na konci se poprvé zakousla. Velká radost z mojí strany.

 

11.7.2009 - Sára byla na táboře a dnes ji jedu vyzvednout. Holky čekají s Aldou a Petrem doma, než přijedeme. Tak se Ája seznámila s posledním členem naší rodiny :-)

4.7.2009 - Je sobota. Nechali jsme Aldu s ostatníma v Bedřichově a vydali se napříč naší zemičkou do Jirkova u Chomutova pro Ayllu. Cesta byla dlooooooooouhatánská, ale temtokrát řídil Petr, tak jsem ji celou prospala. Byli jsme první, kteří si přijeli pro štěně, tak se kolem nás tetelili všichni sourozenci. Než jsme dostali všechny pokyny, pomazlili se s ostatními a probrali s Monikou co nás zajímá, uběhly neuvěřitelné 2 hodiny a my se opět vydali zpátky o Bedřichova, kde už na nás čekali ostatní. Ajla celou cestu prospala a po příjezdu na ní čekalo kromě človíčků, 7 vlkodavů, 1 vipet a 1 peruán :-) Zvědavě ji okukovali a oňufávali, ale pak zjístili, že je ještě malá a šli radši řádit ven na louku. My si dali kafe a rozjeli se domů. Fláva nejdřív Ayllu nebrala v podtaz, odjela s Petrem už před námi a udiveně na ní koukala, když pak s námi přijela později domů. Jako by měla být jen na návštěvě.  

30.6. - 4.7. jedeme na vodu!  Teda bylo to v plánu, ale jelikož na Otavě je každou chvilku vyhlášená povodňová pohotovost, radši jsme vodu vzdali. Na jednu stranu nám to je líto, měla to být naše první zkušenost, ale na druhou stranu počasí bylo tak proměnlivé, že jsme nakonec byli rádi a využili nabídky Jany Buchingerové a jejího psího tábora v Bedřichově. Psiska to tam bavilo, měli celý areál pro sebe, když jsme přijeli tak tam s námi ještě přes noc zůstala Jana, ale ta ráno odjížděla s barbuchama domů - musela do práce. Díky počasí, kdy ráno peklo sluníčko a odpoledne byly přívalové deště bylo všude kolem v lese velké množství hřibů. Podnikali jsme výlety do okolí. Navštívili aquacentrum v Boskovicích, udělali si procházku do Lhoty k Ivě a její rodině (a jejich psíkům - Ben a Ben :-)). Užili si, jak to jen bylo možné. V pátek za námi zase přijela Jana a tentokrát i s Frídou, kterou měla na hlídání.

   

27.6.2009 - konal se trénink v Radslavicích u Přerova. I tentokrát s námi jel MC a jeho páničci :-) Na tréninku jsme se potkali s Věrkou, kterí tentokrát sebou neměla jen Tonyho a Henryho, ale taky Aghátu od Káji, kterou hlídala. Trénink se vyvedl, počasí bylo taky super a ze začátečníků už nás šupli do profíků od příště. Sice ještě Fláva bude běhat sama, ale už ví o co jde :-) Věrka i pesani k nám jeli odpoledne na návštěvu a nakonec zůstala i do neděle. Spíše to byl nápad jejich dětí, kteří chtěli zůstat s naší Sárou :-)  

   

 

24.6.2009 - rozhodli jsme se pořídit si domů nové psí miminko. Jmenuje se Ayllu a bude kamarádkou pro naší Flávu a dalším miláčkem naší rodiny :-) A jak je vidět, tak ji majtelka už od mala učí na "velké hlavy" :-))))))))

   

20.-21.6.2009 - o tomto víkendu se konala Klubová výstava WDK v Náměšti nad Oslavou. Flavinka dostla ve třídě mladých VD a pěkné hodnocení od paní Dáši Holkové. Počasí nakonec vydrželo velmi pěkné a výstava, která byla pořádána v zámeckém parku, byla nádherná. Potkali jsme plno známých i nových lidiček.

    

31.5.2009 - Jede se běhat. A tentokrát opět do Brna - Dvorská. Počasí nám moc nepřálo. Pršelo a bylo dost chladno. Na výlet se s námi vydal i MC s páníčky (Saluka). Promoklí a prochladlí, ale moc se nám to líbilo a hlavně našim pesanům :-) Flavinka už začíná běhat hezky, jen nám to ještě v cíli nezakousne a když běžela poslední běh s MC a ten ji utekl, tak ho chvilku pozorovala a pak si to střihla zkratkou, aby si ho nadběhla :-)

  

29.5.2009 - Na webu jsem se dočetla, že kousek od nás v Otrokovicích mají 7 měsíčního kluka vlkodava Bastiena Maxmar. Zavolal jsem jeho páníčkům a ještě večer jsem jela i s Flavinkou a Alexem do Otrokovic na procházku s novým kámošem. Bohužel fotky mám všechny rozmázlé, protože jak Fláva, tak Bastien si hráli na honěnou a ani chvilku nepostáli :-)

 

21.5.2009 - Dneska jsem s Aldou a Flávou vyrazila do Brna pro košík. Flavince jsme nechali vyrobit dostihový košík na míru. A když už jsme v Brně, návštěva  u Tonyho a Henryho je už tak nějak samozřejmostí :-)

 

16.5.2009 - Výstava psů ve Zlíně. Bylo docela škaredé počasí, tak jsem s Flávou jela sama a zbytek rodinky zůstal doma. Flavinka byla ve třídě mladých, VD1. Dostala velmi pěkný posudek od p. Havelky (SK).Na výstavě jsme se potkaly s Ozzym a jeho páníčky Petrem a Ladou. 

Odpoledne jsme vyrazila s Flávou a dětmi do Bedřichova za naší chovatelkou Janou. Zůstala jsem až do neděle. Fláva se zas viděla s mamčou Joy a sestřičkou Fany a dalšími vlkodavy od Jany a Hanky Vlkové a nesmím zapomenou na Badyho, tento temperamentní pejsek s ní docela dost dobře vyváděl. Škoda, že tentomktát nemáme žádné fotky. 

9.5.2009 - Naši psí kamarádi šli běhat a tak nás taky sebou vzali. Tento den jsme jeli na trénink coursingu Brno-Dvorská a pak ještě do Blanska. Nám se to líbilo moc. Fláva na prvním krásně celé kolo oběhla, ale v Blansku už se jí do toho nechtělo. Ale jen co se schoval naviják, běhala po areálu jak laňka :-) Všechno se mí začínat pomalu :-) Ještě bude příležitost a hlavně nic nám neuteče, vždyť trénink dělá mistry? :-) nebo tak nějak se to říká :-))))

 

1.5.2009 - Hanka Vlková na tento den naplánovala procházku v Lednici. Začali jsme dobrým obědem a pak se už procházeli a běhali a odpočívali i po vodě se plavili :-). Pár fotek z akce opět na Rajčeti.

18.4.2009 - odjezd na svod. Ráno jsme to vzali přes Úvaly u Valtic a v chs si vyzvedli sestříčku od Flavinky Fanušku (Fantastica). Po cestě byla krátká zastávka na Bobravě (u Brna) na kafe a malá procházka s Tonym a Henrym. A pak už dojezd do Otradic, kde se letos konal svod a bonitace. My jsme se s Flávou účastnily svodu s výsledkem VN. Taky přijely další sestřičky od Flavinky. Na fotce zleva Faya, Fran, Flower, Fantastica, First Lady. Veškeré fotky na rajčeti (viz. odkaz výše)

  

13.4.2009 - v pondělí byl naplánovaný výlet z Kudlovské Doliny na Komínky. Přijeli vlkouši a páničci, kteří se scházejí u vlkošky Hanénky. Krásnou procházku jsme završili obědem v Kostelanech na ranči.

 

5.4.2009 - přijel se nám ukázat nový kamarád Henry Nort Brun, je to štěňátko peruánského naháče. A tak malá procházka ze Zlína na Kudlov byla výborný nápad.

  

3.4. - 4.4.2009 - tento víkend jsme jeli k našim do Havířova v sobotu ráno do Ostravy na Černou louku. Naše premiéra na výstavě. Fláva to snášela úžasně, celý den prospala :-) To já byla o poznání nervoznější. Flavinak začala ještě 14 dní před výstavou opět růst a tak měla zadek znatelně výše než kohoutek. Do toho nám sice úžasně ukázala, co se naučila na cvičáku při zastavení psovoda, ale v kruhu na výstavě absolutně nežádoucí. Při každém zastavení v kruhu měla tendenci si sedat k noze a nechápala, proč ji pořád zvedám :-) I tak pro nás bude Flavinka vždy tou nejkrásnější. Od rozhodčího p. Mudry dostala krásný posudek a VD3.  Chtěli jsme popřát i dalším v kruhu,a le asi se to nedělá :-( Jedna slečna sice s údivem přijala, ale druhá nás ani neregistrovala. Tak jsem se pak dívala i do ostatních kruhů a světe div se, ono se to vážně běžně nedělá. Málo kdo někomu popřál nebo se vůbec usmál - a je to škoda. No, ale my jsme to šli oslavit zmrzlinou.

23.3.2009 - dneska přijela Jana oškubat Flavinku, měla jsem pocit, že není co, než jsem viděla ty chlupy :-) - výsledek, máme doma novou fenečku :-) 

22.3.2009 - fučelo, tak jsme šli pouštět draky :-) Co mě dostalo, že se Fláva tak moc bála, v rámci socializace, jsme draky podcenily :-(, pořád na ně vrčela a snažila se schovat pod Fufu (trpasličího jezevčíka) :-)

8.3.2009 - a pro dnešek máme ještě jednu akci. Jela jsem s Flávou na cvičák, ale asi kvůli prázdninám se nekonal. Tak když už jsme byly na cestách, zavolala jsem Marimu a Kamilce a šli jsme na procházku i s jejich trpasličí jezevčicí Fufu :-) Trochu jsme sice zabloudili, ale jak Maroš říkal, jenom na moment, jinak to měl pod kontrolou :-) Z krátké procházky se vyklubal několika hodinový výlet :-) Fotky dodám, jak mi je Marian pošle.

 

8.3.2009 - TAK MÁME DALŠÍ PELÍŠEK! Je to pelíšek na chodbu, protože ač je s námi dobře, občas ji je tak horko, že si tam raději uteče a aby tam pořád neležela na koberečku, tak dostala krásný pruhoaný pelíšek. Problém jem že my už v chodbě asi neprojdem :-)

 

21.-28.2.2009 - Naše první rodinná dovolená včetně Fafi. Jeli jsme na lyže do krásného hotýlku Paletti (www.paletti.at). I přes prvotní obavy, jak nás tam přijmou, bylo vše suprové. Personál byl perfektní a jelikož jsme jeli opět s brňáky a Tonym, tak si to užila i Fláva a Tony. Každodenní procházky jim přišly vhod. Poslední den jsme věnovali ještě lyžování a tak s námi hafani tentokrát jeli kabinkou až na vrchol :-) Zážitek to byl nejen pro nás, ale i pro Flavču, ta houpající se věc, která se ani nezastaví jí moc dobře nedělala, ale nakonec  zvládla nastoupit a koneckonců i vystoupit :-)                                                   A ač se to zdá letos nemožné, podařilo ji několikrát zapadnout do sněhu tak hluboko, že jsme ji museli i vyhrabovat :-) 

   

25.1.2009 - dnes jsme opět vyrazili na cvičák, Tony tam minule nechal obleček a my se alespoň jednou týdně potřebujeme pořádně vyblbnout. Flavinka dneska velmi překvapila, nejen že přešla celkem nejklidněji kladinu za celou dobu, ale pak i skočila sama do auta, což už se ji bohužel od té doby opět nepoštěstilo :-) takže ji nakládáme pořád jak almaru :-)

17.-18.1.2009 - První akce v letošním roce. Přijela k nám návštěva z Brna s tímhle fešákem, který náramně rád běhá a v neděli jel s námi na cvičák a myslím si tam i řádně zaběhal.